Woonloket 3Wplus

Wist je dat er in je gemeente een Woonloket is? De gemeente werkt hiervoor samen met Woonwinkel KLM van 3Wplus vzw. Aan het woonloket kan je terecht bij de woonconsulente met al je vragen rond wonen, meer bepaald over volgende thema’s:

  • Huren en verhuren: het woonloket kan helpen bij vragen rond huren en verhuren en verstrekken van advies bij huurgeschillen (samen met onze ervaren jurist) 
  • Woonkwaliteit: heb je vragen over de woonkwaliteit van de woning die je huurt? Voldoet je huurwoning aan de minimale kwaliteitsnormen van de Vlaamse Codex Wonen? De Woonconsulente stuurt een woningcontroleur die nagaat of de woning voldoet aan deze veiligheids-, gezondheids- en woonkwaliteitsvereisten. 
  • Premies: wil je je woning verbeteren, aanpassen of renoveren? Is je badkamer, toilet, elektriciteitsinstallatie of dak verouderd of kan je huis nieuwe ramen of een extra laag isolatie gebruiken? De woonconsulente geeft graag uitleg over alle mogelijke premies die je hiervoor kan krijgen. 
  • Sociaal wonen: zoek je een huurwoning en heb je een beperkt inkomen? Schrijf je dan in op de wachtlijst van de Woonmaatschappij. De woonconsulente kan je begeleiden om de nodige documenten in te vullen en op te sturen. 
  • Leegstand en verwaarlozing: het woonloket is aanspreekpunt voor alle vragen rond leegstaande en verwaarloosde woningen. 

Meer info via deze links:

Interssante links

Mijn verbouwpremie
Rookmelders
Vlaamse aanpassingspremie
Hoe beschermt u zich tegen CO-gevaar?
Verzekering gewaarborgd wonen
Huurpremie
Ziezo! Handig boekje voor huurders
Het Vlaamse Woninghuurdecreet voor woninghuurovereenkomsten
Wat als je woning niet in orde is?
Wat als je woning ongeschikt of onbewoonbaar is verklaard?
Check de woningkwaliteitsnormen