Warme William

Warme William is een initiatief van het Fonds GavoorGeluk en zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar.

Voor velen van ons is het zeer moeilijk om te praten als we ons eenzaam, angstig of verdrietig voelen. 1 op 2 jongeren gaf in een recente jongerenbevraging aan zich niet goed in zijn vel te voelen. 

Daar wil Warme William iets aan doen!

Onderzoek toont aan dat praten helpt om je terug beter te voelen. Maar dat kan je pas doen als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen, als je je veilig voelt bij je gesprekspartner. Iemand die je dat gevoel geeft is een Warme William.

Jouw Warme William luistert ├ęcht naar je.

Van midden tot eind september gingen we langs in de Kapelse scholen om in het 5de en 6de leerjaar de campagne Warme William in de kijker te zetten. Spelenderwijs werd het thema weerbaarheid ter sprake gebracht en een dansje ingeoefend dat we vast en zeker nog zullen terugzien tijdens verschillende activiteiten in Kapelle-op-den-Bos.

Is het leven een last? Voel je je soms verloren? Of weet je het allemaal even niet meer?
Dan ben je zeker niet alleen, luister naar een herkenbaar verhaal door de QR-code te scannen op zijn buik of surf naar  https://www.warmewilliam.be/podcast.
Steek die oortjes in en laat je onderdompelen onder de verschillende verhalen van inspirerende Vlamingen.

Voor Infokanaal september 2021 interviewden we de peter van het project, Wim Dufraing. Bekijk het interview hier.