Wandelen en fietsen in tijden van corona

Bekijk hier een aantal mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in eigen dorp.

Als je uit je kot komt om de benen te strekken voor een wandeling of een fietstocht, hoeft dat niet altijd langs de gekende, - en in deze tijden - drukke wandel- en fietspaden te zijn, zoals bv. de langsweg, het traject langs de spoorlijn. Vergeet niet dat je, als je uit je kot komt, de sociale afstandsmaatregelen ALTIJD moet respecteren. Er zijn vele alternatieve routes en plaatselijke trage wegen die je kan verkennen. Hier vind je een overzicht van de lokale wandelroutes: https://www.kapelle-op-den-bos.be/wandelpaden en van de lokale fietsroutes: https://www.kapelle-op-den-bos.be/fietsroutes.

Probeer het eens, zo kom je op plaatsen in je eigen dorp waar je nog niet geweest bent en ontdek je zo mooie, nieuwe plekjes!

Ook op de wandelknooppunt-website kan je heel wat lokale wandel- en fietsroutes terugvinden: https://www.wandelknooppunt.be/wandelroutes-provincie/vlaams-brabant/kapelle-op-den-bos of op de website van trage wegen: https://www.tragewegen.be/.

Ga je wandelen met de hond? Hou hem dan te allen tijde aan de leiband en neem een zakje mee voor de eventuele hondenpoep. Controleer je hond, maar zeker ook jezelf, op tekenbeten als je in de natuur gaat wandelen. Het tekenseizoen is immers begonnen, dus opletten is de boodschap.

Gepubliceerd opdinsdag 21 april 20207.57 u.