Voordeelpassen leerlingen secundair onderwijs

Twee voordeelpassen leerlingen secundair onderwijs in de kijker

Dankzij onderstaande passen kan je als leerling van het secundair onderwijs Kobos aan voordeeltarieven in beweging blijven. Hieronder vind je een overzicht met meer in detail de aankoop van een Motus pas. Deze laatste is een lokaal initiatief om leerlingen uit het secundair onderwijs een sportief aanbod te bieden op school, direct na de schooluren. Tijdens de introductieweken kunnen de eerste- en tweedejaars al eens proeven van dit aanbod. Een topper hierbij is ongetwijfeld archery tag (pijl en boog). Deze zal zeker uitgebreid aan bod komen tijdens onze Motus-sessies.

Heb je interesse? Lees dan onderstaande informatie.

Heb je vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Soort pasMeer informatie?Voor wie?Kostprijs?Hoe aanvragen?
Motus pas:Zie hieronderLeerlingen eerste en tweede graad secundair onderwijs€10 per 10 beurtenVul dit formulier in
SNS pas:https://sportnaschool.be/Leerlingen secundair onderwijs€45 (30 weken) - €30 (15 weken)https://sportnaschool.be/registreren

Waarvoor staat Motus?

Motus kwam tot stand door een oproep van de Vlaamse Overheid om kinderen van de eerste en tweede graad (secundair onderwijs) meer aan het bewegen te zetten. Het is een samenwerking tussen Sport Vlaanderen, sportdienst van Kapelle-op-den-Bos en Kobos.

Uit cijfermateriaal blijkt immers dat kinderen tussen 12 en 16 jaar de laatste jaren meer en meer stilzitten. Dit heeft niet enkel gevolgen op fysiek vlak, zoals een verminderde uithouding, maar ook op sociaal vlak merken we een terugval.

Om deze negatieve trend tegen te gaan, werd Motus opgericht in Kapelle-op-den-Bos.
De letterlijke vertaling van Motus uit het Latijn is ‘beweging’. Wij streven ernaar om kinderen te prikkelen zodat ze een bewegingsvorm ontdekken die echt bij hen past. Daarnaast zetten we ook in op het sociaal functioneren en het samenwerken. Dit komt samen in aangename naschoolse activiteiten waarin we een brede waaier aan bewegingsvormen aanbieden. Dit aanbod wordt in samenspraak met de leerlingen vormgegeven.

Wat houdt Motus in?

Motus brengt jongeren samen door samen te bewegen. Het aanbod varieert van traditionele bewegingsvormen zoals voetbal, basketbal en turnen tot nieuwe vormen zoals lacrosse, freerunning, skateboarden en archery tag. De motus-sessie vindt wekelijks op dinsdag van 15:45 tot 16:45 plaats. Deze sessie wordt begeleid door zowel leerkrachten-LO als externe begeleiders. De activiteiten starten begin oktober. 

Hoe kan je deelnemen?

  1. De eerste manier is door de aankoop van een 10-beurtenkaart. Hiermee kan je 10 sessies volgen. Een 10 beurtenkaart kost 10 euro.
  2. Een tweede manier is de aankoop van een SNS-pas. Deze ‘sport-na-school’-pas geeft je toegang tot alle lessen die binnen de periode van je pas vallen. Daarnaast kan je ook in lokale sportclubs een training meepikken indien deze aangesloten zijn bij het SNS-verhaal.