Videoboodschap van de burgemeester

Bekijk hier de videoboodschap van burgemeester Renaat Huysmans van 29 december 2020

Beste Kapellenaren,

Het jaar 2020 loopt stilaan op zijn laatste benen. Hoewel het jaar nog mooi en hoopvol begon, met onder andere een gezellige nieuwjaarsdrink op de markt, werd het al snel een echt horrorjaar. Een ‘annus horribilis’ door de wereldwijde coronapandemie.

Ook ons dorp werd keihard getroffen met talloze overlijdens in de beide rusthuizen.

Ons sociaal en professioneel leven ging op slot en is dat ook nu nog steeds.

Gelukkig komt in ramptijden ook het beste in vele mensen naar boven. Het was en is hartverwarmend om te zien hoe het zorgpersoneel bovenmenselijke prestaties leverde en nog steeds levert, hoe onze leerkrachten, politieagenten, ambulanciers, winkeliers, het gemeentepersoneel en zovelen anderen zichzelf heruitvonden en zich ten dienste stelden van de ganse maatschappij. Ook de talloze vrijwilligers die opstonden om hun minder fortuinlijke medemensen bij te springen verdienen ons respect.

Aan iedereen die zijn steentje bijdroeg en dat nog steeds doet, wil ik een oprechte dank u wel zeggen. Ook aan iedereen die zich, ondanks alles, zo goed mogelijk aan de regels probeert te houden. Zeker ook aan onze jongeren die nu zouden moeten kunnen ontdekken en de beste tijd van hun leven zouden moeten hebben.

Een oprechte dank u wel voor alles serieuze opofferingen die jullie al geleverd hebben en jammer genoeg nog een tijdje zullen moeten leveren.

Gelukkig schijnt er licht aan het eind van een lange, donkere tunnel, dankzij de verschillende coronavaccins die vanaf nu stilaan gaan gegeven worden.

Ik wil jullie dan ook een veel beter, veel warmer en uiteindelijk een coronavrij 2021 toewensen.

Dit laatste zal nog niet voor direct zijn maar als we ons massaal laten inenten, kunnen we het virus een halt toeroepen en ervoor zorgen dat er geen nieuwe, gevaarlijke mutaties opduiken die ons terug naar af zouden kunnen brengen.

Daarom vraag ik jullie als huisarts en als bezorgde burgervader om niet te wachten om jullie te laten vaccineren van zodra de mogelijkheid zich voordoet. Alleen zo zal Corona weer gewoon een Mexicaans biertje worden, zullen bubbels ons weer aan champagne doen denken en als je ‘van Ranst’ bent, ben je gewoon weer een inwoner van het dorp naast Wommelgem.

Hopelijk kan 2021 ons weer geven wat we in 2020 zo hard hebben moeten ontberen.

Dank u en een fijn 2021.

Video

Gepubliceerd opdinsdag 29 december 202014.58 u.