Videoboodschap burgemeester

Bekijk hier de videoboodschap van burgemeester Renaat Huysmans van 14 oktober 2020
Beste mensen,
 
Het coronavirus is zich opnieuw in razendsnel tempo aan het verspreiden onder onze bevolking. Initieel voornamelijk bij de jongeren, nu ook bij de middengroep en uiteindelijk zien we nu ook reeds dat de ouderen terug besmet geraken. Niet alleen in België maar zeker ook in Kapelle-op-den-Bos.
De eerstelijnsgezondheidszorg en vooral de ziekenhuizen geraken in vrij snel tempo overbelast. Volgens mij dreigt er een dijkbreuk als we niet snel alle maatregelen die genomen worden strikt gaan naleven. Als we onze scholen en bedrijven niet opnieuw in een lockdown willen zien gaan, moeten we nu en met z’n allen ons aan die regels houden en liefst zelfs nog strenger zijn dan de opgelegde verplichte maatregelen.
De sleutel ligt immers in onze eigen handen. Ik vraag jullie dan ook met aandrang: beperk uw contacten tot het strikte minimum. Draag altijd en overal uw mondmasker in de nabijheid van andere mensen, hou afstand, zet jullie buitenschoolse en activiteiten buiten het werk op een laag pitje.
 
Aan de verantwoordelijken van verenigingen en clubs vraag ik: denk goed na vooraleer je activiteiten organiseert en zorg ervoor dat, als je ze toch organiseert, de gouden regels zeer strikt worden nageleefd.
Ook aan onze jongeren doe ik een oproep om zich verantwoordelijk te gedragen. Jullie zijn de meest actieve groep in onze samenleving. Erop gebrand om te ontdekken, te experimenteren, om elkaar te ontmoeten. Alle begrip daarvoor maar het virus kijkt daar niet naar. Besef dat jullie alles van deze contacten, experimenten, plezier,... ook allemaal op de helling zetten als jullie zich niet aan de regels houden. Jullie doen dit niet alleen voor jullie ouders en grootouders. Ook voor jullie eigen welzijn is het aangewezen jullie strikt aan deze regels te houden.
Zij aan zij, samen, moeten we deze vijand bestrijden.
 
Ik reken op jullie.
 
Dank u

Video

Gepubliceerd opdinsdag 13 oktober 202017.40 u.