Installatie nieuwe kindergemeenteraad

Op maandag 2 december 2019 werden de oud-leden van de kindergemeenteraad uitgewuifd en werd de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld.

Schepen van jeugd Hilde De Keersmaeker wil de schoolkinderen van Kapelle-op-den-Bos opnieuw de kans geven hun eerste stappen in de democratie te zetten en misschien ook – wie weet – in de (gemeente) politiek. De nieuwe kinderburgemeester, -schepenen en -gemeenteraadsleden konden samen met hun ouders, grootouders en vrienden na het protocollaire gedeelte genieten van een kleine receptie.

Kinderburgemeester:

Chanel Potoms (De Kei)

Kinderschepenen:

Mika De Maeyer – Schepen van Verkeer en Milieu  (De Kei)

Léna Houben – Schepen van Cultuur en Feestelijkheden (Karamba)

Lizanne Verspecht – Schepen van Jeugd en Sport ( ‘t Mulderke)

Marthe Deprins – Schepen van Onderwijs, Kinderopvang en Senioren(De Kiem)

Fiene Van Nieuwenhuyzen – Voorzitter kindergemeenteraad (De Pepel)

Dylano Bulté – Algemeen directeur (De Kiem)

Sirine Touzani – Adjunct - algemeen directeur (Karamba)

Kinderraadsleden:

Nell Schaerlaeken (De Kiem), Liam Hullaert (De Kiem), Elise Van der Aa ( De kei), Ruben Peremans ( De Kei), Catharina Eeckhoudt (De Pepel),  Nassim Tajeddine (De Pepel), Emma Van Acker (De Pepel), Renske Robyn (De Pepel), Hanne Lenaerts (De Pepel), Zoë De Wachter (Karamba),  Marieke Leemans (’t Mulderke), Hasse De Winter ( ’t Mulderke), Amélie De Schepper (De Kiem),  Simon Joos (De Pepel), Julie Van Der Trappen  (’t Mulderke)

De kinderburgemeester Chanel Potoms kreeg als eerste officiële opdracht de trekking van de Sinterklaas fotozoektocht. Er werden 10 winnaars getrokken en er werden talrijke prijzen verloot, waaronder als eerste prijs een bezoekje van Sinterklaas. Verschillende deelnemende handelaars schonken waardenbons en geschenken.

Gepubliceerd opwoensdag 4 december 201910.09 u.