Verloren en gevonden voorwerpen

Voorwerp gevonden?

Indien je een voorwerp vindt waarvan je de eigenaar niet kent, ben je bij wet verplicht dit af te geven aan het lokaal bestuur, bij voorkeur dat van de plaats waar het gevonden is.

De gevonden voorwerpen worden ingeschreven in het register van verloren en gevonden voorwerpen.

Het is het lokaal bestuur die verantwoordelijkheid draagt voor de bewaring, registratie en beheer van verloren en gevonden voorwerpen.  We doen onmiddellijk de nodige inspanningen om de eigenaar te vinden.  Indien de eigenaar niet gevonden wordt, zal het voorwerp minstens 6 maanden in bewaring gehouden worden op het gemeentehuis.

Voorwerp verloren?

Ben je zelf een voorwerp verloren?  Dan kan je dit ook komen aangeven op het administratief centrum of via het e-formulier.  Hebben we het niet in ons bezit, dan hebben we in ieder geval jouw contactgegevens als het voorwerp wordt binnen gebracht.

Gestolen voorwerpen?

Diefstal is een zaak van de politie.  Neem contact op met het politiecommissariaat.  Help diefstal vermijden door bijvoorbeeld je fiets te laten graveren. 

Eid of rijbewijs kwijt?

Indien je je rijbewijs kwijt bent, dien je aangifte te doen bij de politie.  Met het verkregen document kan je bij het gemeentehuis een duplicaat aanvragen.  Opgelet! Het door de politiediensten afgeleverd attest vervangt je rijbewijs niet. Je mag hier dus geen voertuig mee besturen.

Voor het verlies van je Eid kan je rechtstreeks naar het gemeentehuis komen.  Is je identiteitskaart gestolen?  Bel dan DOC STOP op het gratis nummer 00800 2123 2123 om je kaart te blokkeren. (opgelet, een geblokkeerde kaart kan niet meer opnieuw geactiveerd worden).

Bankkaart kwijt?

Laat je bankkaart onmiddellijk blokkeren bij Card Stop via 070/344.344.  Indien je bankkaart gestolen is, doe aangifte bij de politie.