Vaccinatie kinderen

https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen

Op onze eerste vaccinatiedag zondag 9 januari 2022 werden meer dan 500 kinderen, begeleid door één van hun ouders, gevaccineerd.

Het vaccinatiecentrum Zijp in Wemmel vraagt extra aandacht voor volgende punten:

1) Steeds op voorhand een afspraak.

2) Altijd Kids-ID of ISI +- meebrengen : zonder één van deze documenten vaccineren we niet.

3) Gedesactiveerd : géén vaccinatie . Indien een ouder (per vergissing) het kind desactiveerde dan moet men via de huisarts de desactivatie ongedaan laten maken. Zonder deze correctie vaccineren we niet.

Indien er nog vragen zijn dan kunnen die gerust gesteld worden. Mochten er mensen moeilijkheden hebben met het inplannen/herplannen van de afspraken dan kunnen zij per mail hun probleem melden via elz.regio.grimbergen@gmail.com. Wij nemen dan snel contact met hen op. Telefoon: 0492 18 75 35.

Vaccinatiecertificaat voor kinderen

- Een kind werd gevaccineerd als 11-jarige maar wordt binnenkort 12 jaar – zal hij/zij automatisch een certificaat ontvangen?Ja, de leeftijd of het type vaccin speelt voor de certificatie geen rol.

- Elke in Vaccinnet geregistreerde vaccinatie met een door EMA goedgekeurd vaccin zal aanleiding geven tot een certificaat, dit is ook voor kinderen het geval.

- Er wordt geen onderscheid gemaakt naar type vaccin (kinddosis vs volwassene).

- Het vaccin voor kinderen is afgestemd op de nood van kinderen. Het is dus voor kinderen een volwaardige vaccinatie. Het zal dan ook als zodanig geregistreerd worden: 1/2 en 2/2.

- Net als bij volwassenen zullen kinderen dit kunnen gebruiken vanaf 2 weken na volledige vaccinatie om naar het buitenland te reizen, waar dit vereist is.