Vacature bibliotheekassistent

Het lokaal Bestuur Kapelle-op-den-Bos is voor de bibliotheek op zoek naar een:

BIBLIOTHEEKASSISTENT

(C1-C3 – contractueel – deeltijds – onbepaalde duur)

…die niet alleen van boeken houdt, maar ook digitaal vaardig is en zich thuis voelt in een levendige omgeving.

Ben je klantvriendelijk en heb je een hart voor mensen? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons dynamisch bibliotheekteam.

Wat houdt deze functie in?

Als bibliotheekassistent speel je een essentiële rol in het dagelijkse reilen en zeilen van de bibliotheek van Kapelle-op-den-Bos. Je zal verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan taken, waaronder:

  • het vormgeven van onze collectie informatieve boeken en strips voor jeugd en volwassenen,
  • het beheren van de tijdschriftenadministratie en het Taalpunt,
  • het organiseren van (digitale) activiteiten.

Van het helpen van bibliotheekgebruikers tot het mee zijn met de laatste digitale toepassingen, geen dag is hetzelfde … en dat is precies wat deze functie zo boeiend maakt.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je beschikt over teamspirit en een positieve ingesteldheid.

Je bent collegiaal, gedreven, leergierig, flexibel én weet van aanpakken.

Je kan zelfstandig werken en prioriteiten stellen.

Ervaring in de bibliotheeksector is een pluspunt.

Je werkt op dinsdag van ’s middags tot 19.30 u. en op woensdag van 9 u. tot 17 u. Tweewekelijks werk je op zaterdag van 9 u. tot 12.30 u. De alternerende week is er een sterke voorkeur om op donderdagvoormiddag te werken.

Je bent in het bezit van een diploma secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld.

De Nederlandse taal kent voor jou geen geheimen en je slaagt voor de selectieprocedure die bestaat uit een schriftelijke proef en een mondelinge proef.

Wat mag je van ons verwachten?

Een deeltijdse tewerkstelling (19u), brutomaandloon bij minimum 2 jaar relevante ervaring € 1.202,69 en waarbij extra jaren relevante ervaring in rekening kunnen worden gebracht, (bij 5 jaar relevante ervaring is dit € 1.300,44), haard- of standplaatsvergoeding, maaltijdcheques (€ 8), eindejaarspremie, hospitalisatieverzekering voor jou en je gezinsleden, 2de pensioenpijler (4%), fietsvergoeding (€ 0,35/km) of volledige tussenkomst in abonnement openbaar vervoer, jaarlijks ecocheques en een Kapellebon, 35 verlofdagen + 14 feestdagen, voordelen via de Gemeenschappelijke Sociale Dienst van Lokale Besturen (GSD-V), bijscholingsmogelijkheden én een heleboel toffe collega’s!

Werken voor een lokaal bestuur staat garant voor een goede work-lifebalans.

Interesse?

Solliciteer dan onmiddellijk en bezorg ons jouw motivatiebrief, CV, diploma en een uittreksel uit het strafregister via het sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Je hebt tot en met 21 april 2024 om je kandidaat te stellen.

De schriftelijke proef zal plaatsvinden op maandag 29 april 2024 van 9u tot 12u. Geslaagde kandidaten hierbij kunnen doorgaan naar de mondelinge proef die zal doorgaan op dinsdag 7 mei 2024.

Nuttige links die je nodig hebt ter voorbereiding van de schriftelijke proef: -

Wervingsreserve

De kandidaten die slagen in de selectieproeven worden opgenomen in een wervingsreserve geldig voor 3 jaar.

Heb je nog een vraag?

Contacteer het team Personeel via personeelsdienst@kapelle-op-den-bos.be of 015 71 32 71 en wij beantwoorden al jouw vragen met de glimlach.