Team Vrije Tijd heeft nieuwtjes

Samen sport je meer - initiatief van Sport Vlaanderen

Jij weet als geen ander dat sporten (bijna) altijd fijner is als je het samen doet. Of het nu bij het lopen, fietsen, wandelen of fitnessen is: een sportbuddy motiveert je en helpt je langer vol te houden.

Daarom lanceert Sport Vlaanderen vanaf 17 januari de campagne Samen sport je meer.

We roepen alle Vlamingen op om een sportbuddy te zoeken en elkaar uit te dagen om samen te beginnen sporten. Wie zich registreert op de website van Sport Vlaanderen, wordt op weg geholpen én gemotiveerd gedurende acht weken lang met tips en leuke uitdagingen.

Doe je mee en moedig jij ook nog andere mensen in jouw en onze gemeente aan om mee te doen? Deel dan onze campagne door onze social posts te sharen. 

Op maandag 17 januari start de campagne via onze social mediakanalen en gaat de website www.sport.vlaanderen/samensportjemeer online.

Samen met ons maak je zo je goede voornemen waar om in 2022 nóg meer inwoners aan het sporten en bewegen te brengen. Want samen sporten we meer!

#sportersbelevenmeer

Vormingen

Wist je dat het team Vrije Tijd ook vormingen organiseert binnen onze gemeente?  Het actuele aanbod kan je steeds terugvinden op de website van Kapelle-op-den-Bos.  We zetten graag 2 vormingen in de kijker:

De digitale leefwereld van kinderen en jongeren

Mediaraven zoomt in op de cijfers uit het Apestaartjarenonderzoek. Ze brengen mediabezit en -gebruik, maar ook fenomenen als privacy, sexting en online rolmodellen helder in kaart.

Wat jongeren online uitspoken, dat geeft ook uitdagingen voor de rol van beleidsmakers, leerkrachten, jeugdwerkers, ouders en al wie met jongeren werkt. Ze geven je handvaten om ermee aan de slag te gaan.

Meer info? Klik dan hier.

Gebruik AED toestel

Elke dag krijgen ongeveer 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Hiervan overleeft slechts 5 à 10%, tenzij je snel kan starten met reanimeren en een AED-toestel hebt, dan is de overlevingskans 70%.

Als hartveilige gemeente willen we niet enkel op verschillende openbare plaatsen een AED-toestel aanbieden, maar ook alle Kapellenaren leren om deze toestellen te gebruiken. Want met een AED-toestel of automatische externe defibrillator kunnen slachtoffers van een hartstilstand onmiddellijk gereanimeerd worden door middel van een stroomstoot.

Na deze opleiding kan je de basisstappen van eerste hulp toepassen. Je weet hoe je moet handelen als belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen. Je bent op de hoogte van wat je moet doen in enkele levensbedreigende situaties en bij diverse letsels.

Meer info? Klik dan hier.