Skatepark

Opening nieuw skatepark Kapelle-op-den-Bos

Nadat het skatepark in Kapelle-op-den-Bos drie maanden geleden gesloten werd, kan het lokaal bestuur vanaf 22 december 2020 met enige trots het vernieuwd betonnen skatepark voor publiek openen. Het bestuur is zeer tevreden met het resultaat en wil iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt.

In het bijzonder schepen van jeugd, Hilde de Keersmaeker, heeft ervoor geijverd dat jongeren een nieuw en volwaardig skatepark krijgen. Het lokaal bestuur hecht heel veel belang aan het geluidsarm maken van het skatepark. Daarom werd voor een betonnen constructie gekozen. Met een investering van ongeveer 20.000 euro is het skatepark een echt pareltje geworden. Schepen De Keersmaeker haalt aan dat het belangrijk is dat jongeren zich kunnen ontspannen in deze moeilijke tijden.

Het skatepark wordt onmiddellijk opengesteld maar er moeten een aantal afspraken nageleefd worden om alles veilig te laten verlopen. Naast het geldende algemeen skatereglement zijn ook onderstaande afspraken van toepassing:

  • Maximum 10 skaters op het park.
  • Hou steeds 1,5 m afstand.
  • Sinds 25/01/2021 is iedereen + 12 jaar verplicht een mondmasker te dragen op de site sociaal huis/JOC/skatepark (met uitzondering van zij die intensief sporten op het skatepark).
  • Gebruik enkel eigen materiaal.
  • Geen plaats vrij, kom later terug na reservatie.

Schepen van jeugd roept jongeren op om solidair te zijn en de afspraken goed na te leven. Kom maar een paar minuten voor je reservatie ter plaatse en verlaat nadien ook het park om samenscholen te voorkomen. Op die manier kan iedere skater van het nieuwe skatepark genieten. 

In coronatijden moet je een plaats reserveren om te komen skaten in het nieuwe park van Kapelle-op-den-Bos.

Waar?

Evert Larockstraat (naast sociaal huis)

Media