Samenlevingsdienst

Kapelle-op-den-Bos ondertekent charter 'een samenlevingsdienst voor en door jongeren' ter ondersteuning van oprichting Samenlevingsdienst voor jongeren in België.

Met het ondertekenen van dit charter steunt onze gemeente de oprichting van een Samenlevingsdienst voor jongeren in België. Het initiatief richt zich specifiek op jongeren tussen 18 en 25 jaar oud, die worden aangemoedigd om actief deel uit te maken van de samenleving en deze mede vorm te geven, vooral op lokaal niveau. Door jongeren hiervoor aan te moedigen, wordt hun betrokkenheid vergroot en krijgen ze de kans om hun talenten en potentieel ten volle te benutten.

De gemeente Kapelle-op-den-Bos is ervan overtuigd dat de Samenlevingsdienst een waardevol instrument is om jongeren te helpen bij het verkennen van hun interesses, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het versterken van hun zelfvertrouwen. Door jongeren actief te betrekken bij lokale projecten en initiatieven, wordt niet alleen hun persoonlijke ontwikkeling bevorderd, maar wordt ook de gemeenschap verrijkt met frisse ideeën en energie.

Met de ondertekening van het charter sluit Kapelle-op-den-Bos zich aan bij een groeiend aantal gemeenten en organisaties in België die zich inzetten voor de oprichting van een Samenlevingsdienst voor jongeren. Samen streven zij naar een sterke en inclusieve samenleving waarin jongeren een actieve rol spelen en de ruimte krijgen om hun potentieel te realiseren.


Een Samenlevingsdienst, wat is dat? Bekijk onderstaande video en ontdek het!  

Wil je er meer over weten over de Samenlevingsdienst en de mogelijkheden voor jongeren om deel te nemen? Check dan www.samenlevingsdienst.be of  Facebook, YouTube, Instagram, Linkedin

Ben je overtuigd en wil je er helemaal voor gaan? Schrijf je dan in voor een wekelijkse online infosessie via https://infosessie.samenlevingsdienst.be/.