Parking Baanveldstraat ingehuldigd

Op dinsdag 26 september 2023 werd de nieuwe parking in de Baanveldstraat officieel ingehuldigd.

Op het hoekperceel van de Baanveldstraat en de Verbindingsweg werd de afgelopen maanden een gloednieuwe parking voor 45 wagens gerealiseerd. Het lokaal bestuur wil hiermee tegemoet komen aan de diverse noden van de buurt enerzijds en een verfraaiing van de omgeving anderzijds.

De aanleg werd uitgevoerd voor een bedrag van om en bij de 430.000 euro incl. BTW.

Bij het toewijzen van de opdracht werd rekening gehouden met ecologische en duurzame aspecten. De aannemer diende aan te tonen dat de transporten zo beperkt mogelijk werden gehouden en dat er met producten werd gewerkt die geproduceerd werden met gerecycleerde materialen.

Regenwater kan plaatselijk infiltreren door de aanleg van een kleine wadi en het gebruik van klinkers met openingen.

Om de Japanse duizendknoop (een sterk woekerende plant) in te tomen werden zowel horizontaal als verticaal speciale worteldoeken in geotextiel geplaatst.

Onder het nieuw aangelegde parkeerterrein werd reeds de nodige bekabeling voorzien. Op korte termijn zal Fluvius in samenspraak met het lokaal bestuur overgegaan tot de plaatsing van voldoende laadpalen voor elektrische wagens.  

Nog dit najaar worden 17 bomen en bijna 250 meter haag aangeplant waarmee het lokaal bestuur verder inzet op de doelstellingen binnen het energie- en klimaatpact.

Dankzij de aanleg van deze parking:

- zal de verkeersdrukte aan basisschool de Kiem beperkt worden.

- is er een oplossing voor het verminderde aantal parkeerplaatsen in de Mechelseweg, wat nodig was voor een vlotte doorstroming.

- kunnen ondernemers, handelaars, bewoners en bezoekers veilig en kortbij parkeren.

- is er een alternatief voor de parking aan het Sociaal Huis.

Dit project kadert in de toekomstige aanleg van de fietssnelweg F44 en de verbinding met de F23 langs het kanaal, waarvan het traject langs de parking zal lopen.

Gepubliceerd opwoensdag 27 september 202310.48 u.