Ontgravingen mei 2022

Op donderdag 5 mei 2022 zullen de geplande ontgravingen, van de graven waarvan de bewaringstermijn ten einde is, op de begraafplaats in Kapelle-op-den-Bos van start gaan

Het gaat om de graven op het grondplan aangeduid met rode kleur.

Nabestaanden werden via berichten op de begraafplaats al in oktober 2020 op de hoogte gebracht van de ontgravingswerken.

De graven van de oud-strijders zullen ook verwijderd worden. In plaats daarvan wordt een nieuwe gedenksteen ingehuldigd met de namen van de betrokken oud-strijders van WOII, naast de gedenkstenen voor de oud-strijders van WOI.

De ontgravingen gebeuren door een gespecialiseerde firma en zullen afhankelijk van de weersomstandigheden ongeveer twee weken in beslag nemen.  

Om de werken zo vlot en sereen mogelijk te laten verlopen, zal het kerkhof vanaf volgende week volledig gesloten zijn van maandag 09/05 tot en met vrijdag 13/05 van 7u tot 16u. Het is wel toegankelijk van 16u tot 20u en ook in het weekend is het kerkhof open. Bij vragen of bezorgdheden, mag je ons steeds contacteren via e-mail contacteren op burgerzaken@kapelle-op-den-bos.be of telefonisch op 015 71 32 71 (tijdens de openingsuren van het administratief centrum).

Gepubliceerd opmaandag 2 mei 202215.13 u.