Nieuwjaarsboodschap burgemeester

Beste Kapellenaren,

We kregen in 2021 voor het tweede jaar op rij af te rekenen met een beestje, corona genaamd.

Waar we eerst nog dachten dat we dankzij de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen, en zeker ook in onze gemeente, tegen de zomer het rijk der vrijheden zouden terugwinnen, bleek dit toch geen correcte inschatting. Het virus bleek onvoorspelbaar en muteerde dat het een lieve lust was.

De vaccins beschermen gelukkig wel in hoge mate tegen ernstig ziek worden maar helaas niet tegen het oplopen van besmettingen. Hierdoor werden we spijtig genoeg geconfronteerd met een derde golf waarvan de motor bij de niet-gevaccineerden lag met name enerzijds de -12-jarigen die nog niet gevaccineerd konden worden en anderzijds bij een nog te grote groep van niet-gevaccineerden (zo’n 7% van de bevolking maar toch nog ongeveer 1 miljoen personen) die niet gevaccineerd wilden worden

En nog is het niet gedaan want alweer duikt er een veel besmettelijkere variant op, de omikronvariant. Het is soms om een beetje moedeloos van te worden. Wat eerst een sprint leek, veranderde al gauw in een marathon. En nu is het zelfs een heuse Ironman aan het worden.

Toch wil ik aan het begin van het nieuwe jaar blijven geloven dat het einde van de lange tunnel in zicht is. De nieuwe variant is dan misschien veel besmettelijker dan de vorige, maar lijkt op het eerste zicht niet gevaarlijker. Ik heb er goede hoop in dat dit de zogenaamde gamechanger zou kunnen worden die verantwoordelijk zal zijn voor de switch van een pandemie naar een jaarlijks weerkerende infectie.

Die hoop indachtig wil ik jullie voor 2022 een fantastisch jaar toewensen waarin we besmet worden met het virus van menselijkheid en liefde, waarin we een booster aan oprechte en onvoorwaardelijke vriendschap mogen krijgen, waar we met z’n allen expert worden in het geven positieve en hoopvolle commentaar terwijl we weer onbekommerd samen kunnen komen en elkaar ontmoeten.

Ik hoop van harte dat deze droom voor ieder van jullie werkelijkheid mag worden in 2022.

Vanwege

Uw burgemeester

Video

Gepubliceerd opzaterdag 1 januari 20220.00 u.