Nieuwe e-formulieren voor belastingaangiften

Sinds 1 januari 2020 kan je via de gemeentelijke website online een aantal nieuwe e-formulieren terugvinden voor de belastingaangifte van: - tweede verblijven; - verspreiding van niet-geadresseerde drukwerken en gelijkgestelde producten; - drijfkracht; - bedrijfsoppervlakte.

Om de administratieve rompslomp ietwat te verminderen en in het kader van een doorgedreven digitalisering wil ons lokaal bestuur vanaf dit jaar van start gaan met deze 4 nieuwe digitale formulieren die online via de gemeentelijke website (kapelle-op-den-bos.be) moeten ingevuld worden.

Heb je geen computer of ben je niet in de mogelijkheid om het e-formulier digitaal in te vullen? Neem dan contact op met de dienst financiën via financiën@kapelle-op-den-bos.be of 015 71 32 71. Je krijgt dan verdere instructies over wat je moet doen om je aangifte in orde te brengen.

De 4 e-formulieren belastingaangifte zijn allen op dezelfde manier opgebouwd: eerst een korte samenvatting van wat in het bijhorende belastingreglement staat, gevolgd door een aantal invulvelden met betrekking tot de aangifte.

Neem de samenvatting zeker eerst even door alvorens je de aangifte invult en doorstuurt. Van zodra je het e-formulier verzonden hebt, krijg je een elektronisch bericht dat de dienst financiën je aangifte ontvangen heeft. Heb je bijkomende vragen of liep er toch iets mis, aarzel dan niet om contact op te nemen met de dienst financiën via financiën@kapelle-op-den-bos.be of 015 71 32 71.

De belasting op tweede verblijven, drijfkracht en bedrijfsoppervlakte bestond al langer. De belasting op verspreiding van niet-geadresseerd drukwerk is echter nieuw in Kapelle-op-den-Bos. Dit betekent dat je voor gelijk welk niet-geadresseerd drukwerk (flyers, brieven, reclameblaadjes, …) dat in een Kapelse brievenbus valt een aangifte moet doen bij het lokaal bestuur. Het betekent niet noodzakelijk dat er aan de verspreiding van het drukwerk kosten verbonden zijn. In het reglement werd een lijst met vrijstellingen opgenomen die ook vermeld is in de samenvatting van het e-formulier. Let wel, zelfs al gaat het om een vrijstelling van de belasting, je moet ALTIJD een aangifte doen.

Gepubliceerd opmaandag 27 januari 202012.21 u.