Mondmaskers

Het lokaal bestuur roept op om zelf thuis aan de slag te gaan voor het maken van mondmaskers. Mondmaskers dragen, helpt immers bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus.
Via de eerder aangekondigde Think Pink-aankoop krijgt elke Kapellenaar vanaf 6 jaar (°2014) binnenkort, vanaf midden mei, een mondmasker aan huis bedeeld. Dat is goed voor gebruik in het dagelijkse leven. Maar voor sommige doelgroepen (bv. handelaars die terug opstarten, zorgsector, risicogroepen …) is het wenselijk om over meerdere exemplaren te beschikken.

Kapelle-op-den-Bos is een warme gemeente en vele creatievelingen gingen reeds aan de slag. Hier willen we op verder bouwen met de vraag om de gemaakte mondmaskers binnen te brengen bij het administratief centrum (Marktplein 29). Zo kan een herverdeling naar wie er het meeste nood aan heeft, plaatsvinden.

Wat kan je doen?

  • Zelf aan de slag gaan

Gebruik het patroon en andere informatie van www.maakjemondmasker.be. Dit patroon en de werkwijze in de bijhorende handleiding zijn afgestemd met de FOD Volksgezondheid en goedgekeurd door virologen. Heb je stof te kort? Kom dan stofjes halen uit de inleverbox in het administratief centrum. Je mag ook een seintje geven via kapelle.helpt@kapelle-op-den-bos.be of via 015 71 32 71 en, indien voorradig, bezorgen we het materiaal.

  • Materialen doneren

Heb je nog (rekbare) katoenen stoffen liggen? Was ze op minstens 60° en bezorg ze ons. Breng enkel lichte, dichtgeweven stoffen waardoor ademen makkelijk kan. Dikke, stijve of irriterende stoffen laat je thuis.

Heb je zin om mee aan de slag te gaan? Breng dan de gemaakte mondmaskers/materialen binnen bij het administratief centrum (Marktplein 29) in de daarvoor voorziene boxen in de inkomhal. Dit kan tijdens de openingsuren. Maak hiervoor geen onnodige verplaatsing, maar combineer het met een wandeling of fietstocht. Hou steeds 1,5 meter afstand van anderen. Respecteer zeker ook op elk moment de veiligheidsmaatregelen:

  • Was je handen met water en zeep voor je materialen aanraakt
  • Was materialen minstens 30 minuten op minstens 60°
  • Maak je naaimachine voor aanvang proper
  • Draag tijdens het maken zelf een mondmasker