Mondmasker verplicht in de schoolomgeving

Op maandag 21 september 2020 treedt het burgemeesterbesluit in werking dat het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar in een straal van 100 meter nabij alle schoolpoorten op het grondgebied van Kapelle-op-den-Bos voor en na de schooluren.

Voor de directe omgeving van de buitenschoolse kinderopvang 't Klawieterke (Bormstraat 219, 1880 Kapelle-op-den-Bos) is er een permanente verplichting voor het dragen van een mondmasker.

Deze zones werden aangeduid met signalisatieborden.

Het COVID-19-virus is nog steeds aanwezig in onze samenleving. Alle landen nemen maatregelen inzake social distancing, die ondersteund worden door de gezondheidsorganisaties. De bedoeling van de maatregelen is om het risico op verspreiding van het virus maximaal te beheersen.

Er werden reeds eerder aan elke inwoner gratis herbruikbare mondmaskers aangeleverd door zowel het lokaal bestuur als de federale overheid. Het dragen van een mondmasker speelt immers een belangrijke rol in de preventie van de verspreiding van het virus. Om het verspreiden van het coronavirus verder te vermijden en om voor de inwoners duidelijkheid te scheppen wanneer zij wel of niet een mondmasker horen te dragen, om zo niet alleen zichzelf maar ook de anderen te beschermen in het openbare leven, wordt met dit besluit bepaald dat het verplicht is om een mondmasker te dragen in de nabije omgeving van de schoolpoort (straal van 100 meter) van alle Kapelse secundaire - en basisscholen. 

Deze maatregel geldt tijdens volgende tijdsperioden:

maandag tot vrijdag: 8.00 – 9.00 u. en 15.30 – 16.30 u.

woensdag 8.00 – 9.00 u. en 11.30 – 12.30 u.

Gepubliceerd opmaandag 14 september 202016.45 u.