Mobiel energiehuis

Wil je een lager energieverbruik? Vraag dan een energieaudit aan

Wil je graag weten welke ingrepen je kan nemen om je energieverbruik te verlagen, vraag dan nu een energieaudit van je woning aan bij Energiehuis 3Wplus. In de zomer kan je met al je energievragen binnenspringen in het Mobiel Energiehuis

In deze tijden van hoge energieprijzen is het meer dan interessant om je woning energiezuiniger te maken. Via het Energiehuis 3Wplus kan je als inwoner van Kapelle-op-den-Bos alvast een energieaudit aanvragen om vast te stellen waar in je woning het beter kan. Een energiedeskundige komt langs bij je thuis voor een volledige screening. Als het buiten koud genoeg is, voert die meteen ook een warmtescan uit. Nadien krijg je een rapport met een stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de kostprijs ervan en de terugverdientijd. Zo’n energieaudit kost 50 euro. Voor de warmtescan is er geen meerprijs. 

Heb je concrete plannen voor energierenovaties, dan kan je bij de energiedeskundige terecht voor renovatiebegeleiding. Je krijgt hulp bij het zoeken naar aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, ... Voor deze begeleiding hoef je niets extra te betalen.

Je kan een energieaudit – al dan niet met warmtescan – aanvragen door te mailen naar benoveren@3wplus.be. Algemene vragen of vragen over premies en leningen kan je altijd stellen via de chatbox op https://energiehuis.3wplus.be/ en het woonloket van de gemeente. 

 

Deze zomer kan je in Kapelle-op-den-Bos terecht in het Mobiel Energiehuis van 3Wplus van 3 tot 14 juli.

In dit mobiel loket kan je langs gaan om al je vragen over energie besparen, isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, premies, leningen, je energiecontract, … te stellen aan een energiedeskundige van 3Wplus. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. We kunnen je ook helpen bij het interpreteren van de thermografische luchtfoto van je woning. De mobiel staat van 3 tot 14 juli op de markt van Kapelle op den Bos en is te bezoeken op maandagavond van 16 tot 19 uur, op woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur en op donderdagvoormiddag (tijdens de markt) van 9 tot 12 uur.

Geen nood als binnenspringen in het Mobiel Energiehuis voor jou niet lukt. Specifieke vragen kan je immers het hele jaar door aan de energiedeskundige stellen. Heb je concrete plannen voor energierenovaties of wil je graag weten hoe je je woning energiezuiniger kan maken? Dan kan je bij de energiedeskundige terecht voor een energieaudit en renovatiebegeleiding. Je krijgt daarbij hulp bij het zoeken naar aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, ... De kostprijs hiervoor bedraagt 50 euro.

Algemene vragen of vragen over premies en leningen kan je altijd stellen via de chatbox van Energiehuis 3Wplus en het woonloket van de gemeente (woonconsulent@kapelle-op-den-bos.be). Voor het aanvragen van een energieaudit kan je mailen naar benoveren@3wplus.be.