Lokaal bestuur schakelt naar hogere versnelling voor verkeersveiligheid

Op woensdag 28 september 2022 heeft het lokaal bestuur van Kapelle-op-den-Bos de spoorwegtunnel en het aanliggende nieuwe fietspad in de Oudemanstraat officieel ingehuldigd.

De oude, bestaande metalen liggerbrug uit 1942 was al enige tijd aan vervanging toe en dus verving Infrabel ze door een nieuwe, betonnen brug/tunnel. De realisatie van de brug/tunnel resulteerde in een vlottere en veiligere doorgang, niet alleen voor het treinverkeer maar ook voor de andere weggebruikers die dagelijks onder de spoorweg door rijden. De nieuwe tunnel is maar liefst 225 cm breder dan de oude constructie. De vrije doorgangbreedte bedraagt 9,30 m en de vrije doorganghoogte bedraagt 4,50 m.

De nieuwe spoorwegtunnel werd net voor de zomervakantie al geopend.

Nadien volgde de realisatie van het nieuwe fietspad in de Oudemanstraat. Om het fietspad te kunnen realiseren werd een strook van enkele meters aan een zijde van de straat (kant Kapelle-op-den-Bos) aangekocht zodat er ruimte vrijkwam om een veilige fietsinfrastructuur mogelijk te maken.

Tijdens de inhuldiging fietste burgemeester Renaat Huysmans samen met zijn collega’s van het schepencollege de tunnel en het nieuwe fietspad officieel in.

Gepubliceerd opdonderdag 29 september 20228.35 u.