Lokaal bestuur Kapelle-op-den-Bos schort eigen vrijetijd-activiteiten en evenementen op tot 5 juli 2020 naar aanleiding van de coronacrisis

Naar aanleiding van de huidige berichtgeving en in afwachting van verdere beslissingen van de federale overheid heeft het college van burgemeester en schepenen nu al beslist om geen gemeentelijke openbare en culturele activiteiten te organiseren tot en met 5 juli 2020.

Vanwege de maatregelen rond het inperken van de verspreiding van COVID-19 is elke vorm van activiteiten in groep verboden. Naar aanleiding van de huidige berichtgeving en in afwachting van verdere beslissingen van de federale overheid heeft het college van burgemeester en schepenen nu al beslist om geen gemeentelijke openbare en culturele activiteiten te organiseren tot en met 5 juli 2020.

Hieronder een overzicht van enkele activiteiten die de komende weken gepland stonden:

- Buitenspeeldag op 22 april 2020

- Expo Van Aken in GC de oude pastorie – start 7 mei 2020

- Kapelle Markt (feestmarkt) op 20 mei 2020

- Intergemeentelijke sportdag op 4 juni 2020

- Onthaaldag nieuwe inwoners op 6 juni 2020

- Kapelle Feest op zondag 5 juli 2020

De sluiting van het Gemeenschapscentrum en de bibliotheek blijft behouden tot en met 5 juli 2020. Voor de bibliotheek is er een alternatief uitleensysteem 'Bib@huis' voorzien voor de afgelijnde doelgroepen.

Het gebruik van gemeentelijke infrastructuur door externen is verboden tot en met 5 juli 2020. Alle verhuringen in een vestiging van het lokaal bestuur worden geannuleerd.

Activiteiten en evenementen georganiseerd door anderen dan het lokaal bestuur op het grondgebied van Kapelle-op-den-Bos volgen de richtlijnen en restricties van de Nationale veiligheidsraad.

Het lokaal bestuur zal de berichtgeving en richtlijnen van de Nationale veiligheidsraad op de voet blijven opvolgen en de lokale maatregelen bijsturen waar nodig.

Gepubliceerd opdonderdag 9 april 202014.20 u.