La Flamme

Na een jarenlange passie voor Belgische streekbieren, start Eddy in 2018 met een cursus 'brouwer' aan het COOVI in Anderlecht. Tijdens de lessen komt er vlot inspiratie voor eigen bierrecepten. Er volgen testjes en proevertjes met vrienden...en zo groeit meer en meer het idee om een eigen bierfirma op te starten.

Tijdens de wintermaanden wordt er hard nagedacht over het concept en uit vele ideetjes vloeit de naam "La Flamme" uit. La Flamme staat voor de passie voor het bier, voor het vlammetje waarop het bier wordt gekookt & ook voor de achternaam Vanden Brande. Maar dan op z'n Frans, omdat dat beter klinkt.

Momenteel heeft La Flamme 3 bieren in het gamma en wordt er gewerkt aan een vierde bier voor de winterperiode. Het blijft de bedoeling om bieren te maken op basis van eigen recepten, maar zeer toegankelijk voor een breed publiek. 

Voorstelling bieren:

  1. Allumeuse Blonde: een licht biertje dat zeer toegankelijk is, een vlotte drinker met 6% alc. Heeft een lichte hoppige toets.
  2. Biere de Guerre: is een tripel op basis van tarwe.  Heeft 8% alc. maar is een zeer fris biertje met een citrustoets.
  3. L'Enfer du Vert: een IPA op basis van Amarillo Hop. 5.5% alc. en daardoor ook zeer fris, met de zachte bitterheid van een IPA.

Je kan de bieren kopen bij Carrefour Den Bels, Drinkmarket Persoons of Wijnhandel Paaleyck.

Facebook pagina:

https://www.facebook.com/Laflammebeer-584933221917045/  

Volg La Flamme ook op Instagram.