Kapelle wintert

Wist je dat er heel wat winterse gezelligheid in onze gemeente te beleven valt? Deze evenementen brengen je alvast in de kerstsfeer.

Het einde van 2019 nadert, tijd om de woonkamer weer om te bouwen, de kerstboom binnen te sleuren en de kerstdecoratie van onder het stof te halen. De Kapellenaar maakt het weer knus en gezellig in huis want voor velen is dit de meest wonderlijke periode van het jaar. Wist je dat er ook buiten de vertrouwde woonkamermuren heel wat winterse gezelligheid in
onze gemeente te beleven valt? Kom je graag de kerstsfeer opsnuiven of mee klinken op het nieuwe jaar? Noteer dan alvast volgende evenementen in je agenda:

Evenementen

Zaterdag 7 december 2019 vanaf 17 u. - Sfeervolle kerstmarkt met sprookjeswandeling, een kerstkoor en de kerstman in vrije basisschool Karamba, Grotstraat 8


Zaterdag 14 december 2019 vanaf 17 u. - Kerst in De Kiem: een gezellige kerstmarkt met optredens van kinderen en ouders.


Zondag 15 december 2019 van 11 tot 17 u. - ‘Handmade in Kapelle-op-den-Bos’ atelieropendeur van SOMAJ en Atelier Artuur,
Waterloostraat 1 en 4


Zaterdag 21 december 2019 vanaf 17 u. - Kersthappening Unizo-Volle Vaart Kapelle-op-den-Bos
Een gezellig samenzijn op het Marktplein van Kapelle-op-den-Bos.


Zaterdag 11 januari 2020 vanaf 17 u. - Winterpret Nieuwenrode - vzw Dorpscomité Nieuwenrode -
Het kerkplein van Nieuwenrode wordt omgetoverd tot een gezellig decor met oude sfeerbeelden en tal van kraampjes.


Klinkt dit allemaal als muziek in de oren? Of mag er nog wat meer muziek bij?
Jeugdfanfare SMIK dompelt je op zaterdag 21 december 2019 in Akapella onder in een warme muzikale kerstsfeer. Zowel
bekende als ongekende kerstpareltjes passeren de revue. Iedereen is welkom vanaf 16 u.
Verder nodigen ook de muzikanten van K.F. Iever & Eendracht je van harte uit op zaterdag 21 december 2019 om 19 u. Kom genieten van hun jaarlijks kerstconcert ‘For all the Children’ o.l.v. Ludo Cools in de Gonzaguazaal van het SintGodelieve-instituut (tickets via 0475 44 44 96 of 0477 43 41 24).
Ook ben je van harte welkom in de O.L.V. Hemelvaartkerk in Nieuwenrode voor een eindejaarsconcert op zaterdag 21 december 2019 om 19 u. De leden van VVZ-Band Nieuwenrode, het schoolkoor ‘Muldermuze’ en accordeonvereniging Sedop nemen je mee door een muzikaal winterlandschap.
Als kers op de taart is Oh’ tis te gast tijdens cultuur na ’t middaguur. Op vrijdag 27 december sluiten zij 2019 nostalgisch af in Akapella. Zij brengen een mix van zeer herkenbare liederen die warme en nostalgische emoties losmaken.

Cadeautjes en meer

Zoek je nog snel een fonkelend geschenk om onder de kerstboom te leggen? Stap dan zeker eens binnen bij één van de Kapelse handelaars voor een origineel geschenk en doe zo mee met de eindejaarsactie van Unizo - Volle Vaart Kapelle-op-den-Bos. Met deze actie maak je kans om één van de waardebonnen te bemachtigen.
Begin je culinair festijn tijdens de feestdagen met één van de Kapelse streekproducten. Microbrouwerij Den Triest, bierfirma La Flamme en Chapel brewers bieden jou een mooi en sprankelend assortiment van bieren aan. Of pak je liever bij vrienden en familie uit met een origineel geschenk? Ga dan zeker langs bij één van deze lokale bierbrouwers.
Wil je tussen de gerechten door even de benen strekken en de eindejaarsdrukte ontglippen? Maak dan tijd voor een winterse
wandeling en ontdek welke tochten Kapelle-op-den-Bos voor jou in de aanbieding heeft. Download de app wandelknooppunten en ga op winters avontuur.
Om het jaar in stijl af te sluiten, kan je mee aan je buurt bouwen. Want wat is een mooier voornemen dan de sfeer in je straat, wijk of buurt te bevorderen door samen de schouders te zetten onder een gezellig feest? Het lokaal bestuur geeft de
organisatie van een buurtfeest dan ook graag een financieel duwtje in de rug.

Gepubliceerd opwoensdag 27 november 20199.40 u.