Glasbol vol? Laat je glas niet achter!

Laat nooit glas of ander afval achter bij een overvolle glasbol. Het is een vorm van sluikstorten en dat is strafbaar.

Binnen enkele weken staan we voor de vooravond van de eindejaarsperiode. Een periode waarin familie en vrienden gezellig samen zijn. Daar hoort een hapje en een drankje bij. Een brunch hier, een diner daar. Als snel ontstaat een hele verzameling glazen bokalen en flessen. Tussen de feestdissen door is er tijd om naar de glascontainer te gaan. Iedereen wil snel van die glazen verzameling in de berging of garage verlost zijn. Het gebeurt dan nog te veel dat er een hele hoop glazen potten en flessen naast de glascontainer terecht komen in plaats van erin.

Door extra mensen in te zetten, zorgt Intradura ervoor dat je niet voor een volle glasbol komt te staan. Gebeurt dit toch, laat je glas dan niet achter rond de glasbol maar neem dit terug mee naar huis om het op een later tijdstip opnieuw aan te bieden of breng het naar het recyclagepark.
Het plaatsen van glas rond de glasbol is geen fraai zicht, het bemoeilijkt het werk van de inzamelaar en het is een vorm van sluikstorten, hetgeen strafbaar is.

Weet je niet waar de glasbollen in de gemeente staan, klik dan hier.

Gepubliceerd opdonderdag 8 december 20229.06 u.