Gerenoveerde kinderopvang ’t Klawieterke in Ramsdonk officieel ingehuldigd

Op zaterdag 29 juni 2024 werd de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang ’t Klawieterke in Ramsdonk officieel ingehuldigd door het college van burgemeester en schepenen.

De ingrijpende renovatie- en uitbreidingswerken gingen anderhalf jaar geleden (op 10 januari 2023) van start. Dat betekende dat de kinderopvang gedurende die periode noodgedwongen moest verhuizen naar de oude kleuterschool ’t Graantje tegenover GC de oude pastorie in de Kerkstraat van Nieuwenrode. Maar vanaf maandag 1 juli 2024 is het zover, dan hervat de kinderopvangwerking in het vernieuwde gebouw in de Bormstraat in Ramsdonk.

Het lokaal bestuur stelde een toenemende opvangvraag voor de buitenschools kinderopvang vast. Sinds de verbouwing is er in de voor- en naschoolse opvang plaats voor 56 kinderen en in de vakantieperiodes kunnen 90 kinderen opgevangen worden.

Sinds de verbouwing zijn ook een aantal ruimtes polyvalent inzetbaar en kunnen clubs en verenigingen de vernieuwde keuken en turnzaal huren. Het lokaal bestuur hoopt hiermee niet alleen tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar kinderopvang maar wil ook extra polyvalente ruimte ter beschikking stellen van clubs en verenigingen.

De investeringskost voor de werken bedroeg ca. 700.000 euro: ca. 600.000 euro voor de verbouwingswerken: duidelijk overzichtelijke speelruimtes voor de kinderen, een nieuw sanitair blok, een nieuwe keuken, een gescheiden personeelsruimte, energiebesparende maatregelen, een luifel om de temperatuur binnen aangenaam te houden… en ca. 100.000 euro voor de buitenaanleg waarbij het lokaal bestuur streeft naar een klimaat robuuste gemeente. Daarom werd extra aandacht besteed aan het integreren van groen door ontharding van de speelplaats en de voortuinstrook.

Media

Gepubliceerd opwoensdag 3 juli 20247.28 u.