Kapelle-Oost - Fietssnelweg F23

Update 27/03/2023: De bouwheer bezorgde de bewoners een nieuwe brief met informatie. Zonder onvoorziene omstandigheden, verwachten ze de werken te kunnen afronden eind april 2023. 

Update 14/11/2022: De bouwheer bezorgde ons een nieuwe werkplanning voor de heraanleg van de Oostdijk. In deze aangepaste planning is het einde van de werkzaamheden voorzien tegen 23 december 2022. Concreet zullen de huidige werf en de gebruikte omleiding actief blijven tot begin van het kerstverlof.

De Vlaamse Waterweg startte op 1 maart 2022 met de tweede fase van de vernieuwingswerken van het fietssnelwegtraject F23 Brussel-Vilvoorde-Boom langs de Oostdijk. In deze fase, die ca. 6 maanden zal duren, zal er gewerkt worden vanaf de Mechelseweg tot aan de Haaksdonkweg.

Om het fietscomfort te verhogen wordt het fietspad over een lengte van 1000 meter verbreed tot 4 meter. Het ligt aan de zijde van het kanaal zodat er geen conflicten meer zijn met private inritten en zijstraten. Aanliggend zal een 1,5 meter breed wandelpad aangelegd worden. Bomen die omwille van hun standplaats moeten gerooid worden, zullen later vervangen worden door nieuwe aanplantingen.

Meer info over de werken vind je op: https://www.vlaamsewaterweg.be/fietssnelweg-f23.

Timing:

Aanleg: maart tot en met zomer 2023.

Te verwachten hinder:

De rijweg wordt volledig afgesloten en er wordt een omleiding voorzien vanuit Zemst en Mechelen gedurende de werken. De laatste fasen in Kapelle-op-den-Bos zijn voorzien in 2027 en 2028.

Contact

Heeft u nog vragen over de werken, aarzel dan niet om contact op te nemen. U kan mailen naar regio.centraal@vlaamsewaterweg.be. Vermeld ‘Werken Oostdijk Kapelle-op-den-Bos’ in de onderwerpsregel voor een vlotte behandeling.