Fietsregistratieplatform MyBike

Mybike.belgium.be is het ­fietsregistratieplatform van de federale overheid en de drie gewesten. Via mybike.belgium.be kan je je ­fiets registreren en identi­ficeren met behulp van een sticker. Zo verklein je het risico op diefstal en heling. Je kan je ­fiets sneller terugvinden als die gestolen is.

HOE WERKT HET?

  1. Maak je pro­fiel aan op mybike.belgium.be, registreer je ­fiets en geef je persoonlijke gegevens in, en die van je ­fiets (foto’s, aankoopbewijs, serienummer …).
  2. Bestel met één muisklik je sticker.
  3. Binnen de 2 weken ontvang je per post je persoonlijke sticker.
  4. Controleer of de QR code goed leesbaar is door hem tegen je kader te houden. Indien dit het geval is, kleef hem verticaal op het fietskader of op een andere zichtbare plek zoals hierboven afgebeeld. Opgelet: maak eerst de plek waar de sticker moet komen schoon en vetvrij. Zo ben je zeker dat de sticker goed kleeft.
  5. Identi­ficeer je ­fiets met de sticker.Ziezo, vanaf nu is je fiets geïdentificeerd en gekoppeld aan jouw persoonsgegevens!

Op de sticker staat een identi­ficatienummer en een QR-code. Elke koper, politieagent … kan checken of een ­fiets als gestolen werd opgegeven: door de QR-code te scannen of de identi­ficatiecode op de website in te geven.