Feestweekend in Kapelle-op-den-Bos

van 5 september t.e.m. 9 september 2024

Schrijf je hier in voor een stand op de braderie!
Marktplein Kapelle-op-den-Bos

De braderie is terug en dit jaar vieren we een heel weekend feest! Hou deze pagina zeker in het oog voor telkens meer informatie. 

Het hele weekend vieren we feest!

Ontdek hier het programma: 

 

Inhuldiging beeld 'Ademloos' & tentoonstelling

Donderdag 5 september om 19 uur

📅 Wanneer: 
Inhuldiging op donderdag 5 september 2024 om 19.00 uur
Openingsuren tentoonstelling: 

  • donderdag 5 september 2024, van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • vrijdag 6 september 2024, van 19.00 uur tot 22.00 uur (tijdens de braderie)
  • zaterdag 7 september 2024 van 14.00 tot 18.00 uur 
  •  zondag 8 september 2024 van 10.00 tot 18.00 uur 

📍   Waar: Administratief centrum - Marktplein 29, 1880 Kapelle-op-den-Bos

Kom op donderdag 5 september om 19 uur naar het administratief centrum voor de inhuldiging van het beeld 'Ademloos'. Aansluitend is er de voorstelling van het boek ‘Ademloos’ en opening bijhorende tentoonstelling.

De tentoonstelling
Deze indrukwekkende expositie presenteert een verzameling tekeningen, schilderijen op papier en doek, en linosneden die allemaal geïnspireerd zijn door het beeldhouwwerk ‘Ademloos’.

De voorstudies en het originele beeld hebben Van Causbroeck aangezet om een breed scala aan werken te creëren, elk met zijn eigen unieke nuances en kracht. Het resultaat is een prachtige reeks kunstwerken die het thema ‘Ademloos’ vanuit verschillende perspectieven en in diverse disciplines verkennen.

Deze tentoonstelling biedt een zeldzame kans om de evolutie van een enkel thema door de ogen van een meesterlijke kunstenaar te ervaren. Elk kunstwerk is doordrenkt met emotie en biedt een diepgaande kijk op de inspiratie en creativiteit van Guido Van Causbroeck.

Het boek
GC de oude pastorie maakte samen met Guido Van Causbroeck het boek 'Ademloos', waarin het tot stand komen van dit bijzondere beeldhouwwerk wordt onthuld. Het boek bevat inspirerende teksten, tekeningen en foto's, evenals prachtige afbeeldingen van lino's en schilderijen. Het is een boek om te koesteren en een waardevolle toevoeging aan elke kunstcollectie.

De prijs van het boek is 25 euro en is verkrijgbaar tijdens de tentoonstelling en later in GC de oude pastorie en in de bibliotheek. Bij voorintekening kan het boek samen met een lino snede (zwart/wit) worden verkregen voor de gunstprijs van 130 euro.

Voorintekenen voor het boek mét lino kan via: 


Braderie met Kapelse worp

Vrijdag 6 september

📅 Wanneer: vrijdag 6 september 2024, van 17.00 tot 23.00 uur
📍   Waar: Centrum Kapelle-op-den-Bos

Op vrijdag 6 september 2024 komt de bruisende sfeer weer tot leven tijdens onze braderie in Kapelle-op-den-Bos! Een organisatiecomité dat bestaat uit vrijwilligers en afgevaardigden van lokale handelaars en verenigingen leidt samen met de lokale vrijetijdsdienst alles in goede banen. En net zoals in 2022 nodigen we je uit om deel te nemen aan ‘de Kapelse worp’. Op verschillende locaties langs het parcours van de braderie gooien we opnieuw met heel wat balletjes met prijzen in. Zeker de moeite dus! 

📍 Locaties Kapelse worp: 

18.00 uur Administratief centrum
19.30 uur Calandrokaai
21.00 uur Kerkplein 

📢 Inschrijven: Deelname aan de braderie is gratis, maar indien je niet komt opdagen of je meldt je afwezigheid te laat, dan wordt een vergoeding van 100 euro aangerekend. Het volledige reglement vind je via de link: https://www.kapelle-op-den-bos.be/braderie. Heb jij zin om (weer) deel te nemen aan dit feestelijk gebeuren? Schrijf je dan in via het daarvoor bestemde formulier op https://www.kapelle-op-den-bos.be/braderie. Inschrijven tot 31 juli. 


Kinderfuif in de Kei 

Zaterdag 7 september

📅 Wanneer: zaterdag 7 september, van 18.00 tot 22.00 uur
📍   Waar: in de turnzaal van De Kei (Schoolstraat 8, 1880 Kapelle-op-den-Bos)
Inkom langs de Mechelseweg. 

💸  Inkom: € 2, enkel aan de kassa te betalen.  

Op zaterdag 7 september van 18:00 tot 22:00 uur organiseert de kindergemeenteraad een spetterende kinderfuif in de turnzaal van De Kei. Dit jaar is het thema "Glow in the Dark"! Trek je coolste glow-in-the-dark kleren aan en kom mee dansen en plezier maken in een betoverende, fel verlichte sfeer.

Kom met je vrienden en beleef een onvergetelijke avond vol licht en plezier. We kunnen niet wachten om jullie allemaal te zien stralen!

Voor de ouders is er een gezellig praatcafé waar ze kunnen genieten van een drankje en een babbel terwijl de kinderen zich uitleven.


Rommelmarkt in Kapelle Centrum 

Zondag 8 september

📅 Wanneer: zondag 8 september, van 10.00 tot 16.00 uur 
📍   Waar: Centrum Kapelle-op-den-Bos

Geniet van een dag vol plezier voor het hele gezin! Naast de vele kraampjes met unieke vondsten, hebben we een fantastische kermis, leuke springkastelen voor de kinderen, en diverse eet- en drankstandjes om je dorst te lessen en honger te stillen. Mis het niet en beleef een geweldige dag op onze rommelmarkt! 🌞🛍️🍔🍻

📢 Inschrijven: Wil je graag deelnemen aan deze rommelmarkt? Schrijf je dan in via dit formulier of stuur een mailtje naar rommelmarktkodb@gmail.com

Prijzen en meer informatie kan je terugvinden op deze facebookpagina. 


Kapelle Danst 

Maandag 9 september

📅 Wanneer: maandag 9 september, vanaf 13.30 uur
📍   Waar: Sporthal Eternit

Het lokaal bestuur trakteert ook dit jaar alle inwoners van Kapelle-op-den-Bos op een gratis sfeervolle dans- en amusementsnamiddag in het Sportcomplex van Eternit. Deelname is gratis en enkel voor inwoners van Kapelle-op-den-Bos. 

Vanaf 13.30 uur kan je genieten van een spetterend muzikaal optreden van de XL Band met een gastoptreden van Laura Lynn.

Er wordt een lekker stukje taart en een tas koffie aangeboden.

📢  Inschrijven vooraf is verplicht en kan tot 1 september 2024. Dit kan aan het onthaal van het administratief centrum tijdens de openingsuren, via 015 71 02 53 of via e-mail  vrijetijd@kapelle-op-den-bos.be

 

Met kermis van 6 september t.e.m. 11 september! 

  • do5 september 2024totma9 september 2024

Locatie

Marktplein Kapelle-op-den-Bos
Marktplein , 1880 Kapelle-op-den-Bos

Organisatie

Lokaal bestuur Kapelle-op-den-Bos
Marktplein 29 , 1880 Kapelle-op-den-Bos
Website
www.kapelle-op-den-bos.be/activiteiten