Fase 1 van heraanleg Marktplein - Mechelseweg van start

Op 6 november 2023 ging de eerste fase van de heraanlegwerken Marktplein-Mechelseweg van start. Lees hier meer.

Op 6 november 2023 werd fase 1 van de heraanleg van de Mechelseweg en het Marktplein door de aannemer opgestart. Het lokaal bestuur kiest bewust voor deze fasering omdat op die manier de kruispunten met de Marktstraat, Stationstraat en Wipstraat zo lang mogelijk open kunnen blijven.

Begin volgende week (vanaf 13 november 2023) zal het kruispunt met de Wipstraat afgesloten worden. Indien de huidige planning kan aangehouden worden, zal op 27 november 2023 het kruispunt met de Stationsstraat afgesloten worden. Tijdens de eerste week van december wordt vervolgens ook de Marktstraat afgesloten. Afhankelijk van hoe vlot de werken verlopen (we hopen op droog weer!) kunnen deze data nog positief/negatief opschuiven. Belangrijke vermelding is dat de voetpaden steeds zo lang mogelijk toegankelijk zullen blijven.

Om onnodige bezorgdheid te vermijden: de aanduiding 'tot eind april 2024' op de geldende parkeerverboden zijn indicatief. Zonder tegenbericht zullen de werken in fase 1 tegen eind februari 2024 uitgevoerd zijn.

In deel 1 van de eerste fase zal het weggedeelte vanaf de Westdijk tot aan het kruispunt met de Wipstraat aangepakt worden. Wil jij op de hoogte blijven van de evolutie en de omleidingen, schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief via www.kapelle-op-den-bos.be/nieuwsbrieven/inschrijven of volg de berichtgeving op www.kapellespreekt.be. Dit kan ook via het scannen van de QR-code op de informatieborden die in de nabijheid van de werfzone verspreid staan.

In tegenstelling tot eerdere communicatie zal de aanleg van de regenafvoerleiding uit fase 4 (naar het toekomstige park achter de Kerselaarlaan) aansluitend uitgevoerd worden op de aanleg van de riolering in fase 1. Op die manier kan de totale uitvoeringstijd van de werken met enkele weken ingekort worden. De betrokken inwoners worden hier binnenkort gedetailleerd over ingelicht!

Gepubliceerd opdinsdag 7 november 202314.27 u.