Expo Guido Van den Troost www-page-event-gc-text

GC De Oude Pastorie

Fotograferen was voor Guido Van den Troost een levenslange interesse die sluimerend aanwezig bleef tot rond 2015 de passie voor alles wat met het maken en begrijpen van foto’s te maken heeft in alle hevigheid ontstak.

De onderwerpen die hem beroeren zijn zeer uiteenlopend zoals bloemen, vogels, unieke winkelfaçades en straten, abstracte vormen in de dagelijkse realiteit, maar tegenwoordig rust zijn lens steeds vaker op de mens.  Heel recent publiceerde hij “Gekspressionneid” een fotoboek over het Brusselse dialect en de mensen die deze volkstaal vandaag de dag spreken, gebruiken en graag horen.  Daarin zijn veel portretten te zien van notoire verdedigers van het Brussels, maar ook actiefoto’s, repetities en voorstellingen van het Brussels Volkstejoêter, live muzikanten en straatfoto’s. 

Het portret komt vaak terug in zijn werk en hij onderzoekt de spanning tussen geheugen, bewaren, vergeten, waarnemen, waarheid en de betrouwbaarheid van het fotografisch beeld. 

Nu alles almaar digitaler wordt, gaat de ontdekking vaak verder na het nemen van de foto’s. Door foto’s te vervormen en weer op te bouwen laat hij ze hun normale context verlaten.

Een tentoonstelling waarin een nieuwsgierige fotograaf je meeneemt op zijn persoonlijke ontdekkingstocht doorheen de wereld van de fotografie.

Op zaterdag 3 september sluit de tentoonstelling af met het poëzieprogramma ‘Gepakt’, een Brussels “powezee”-programma over fotografie, gemaakt ter gelegenheid van de boekvoorstelling van “Gekspressionneid”, met Brussels Volkstejoêter-acteurs Claude Lammens, Niki D’Heere en Gertjie Brijssinck, Marc Van Hoorick (clarinet) en Marc Bober (regie).

Info: Gesloten tijdens de jaarlijkse zomersluiting van 25 juli tot 7 augustus 2022.

De kunstenaar is aanwezig van 14 u. tot 18 u. op volgende zondagen: 10/07, 17/07, 24/07, 14/08,21/08 en 28/08. 

  • do7 juli 202220:00totza3 september 202218:00

Locatie

GC De Oude Pastorie
Kerkstraat 24 , 1880 Kapelle-op-den-Bos

Prijs

  • gratis

Leeftijd

tot 120 jaar

Organisatie

GC de oude pastorie
Kerkstraat 24 , 1880 Kapelle-op-den-Bos
vrijetijd@kapelle-op-den-bos.be
Tel.
015 71 02 53
Website
https://www.kapelle-op-den-bos.be/activiteiten