Energiespaarkalender

Wil je in 2023 acties ondernemen om energie te besparen? De energiespaarkalender motiveert je om tijdens het jaar acties in te plannen die je heel wat energie en geld kunnen besparen.

- Elke maand je meterstanden noteren helpt je inzicht te krijgen in je verbruik. Valt je iets op, ga ermee aan de slag. Onderzoek bijvoorbeeld eens het energieverbruik van al je elektrische toestellen met een energiemeter. Zo spoor je snel sluipverbruikers in je woning op.

- Verwarming neemt bij de meeste mensen de grootste hap uit hun budget. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om je verwarmingsinstallatie te laten onderhouden, je verwarming correct in te stellen en acties te ondernemen om je warmwaterverbruik te beperken.

- Plannen helpt ook om energie te besparen. Maak goede voornemens en plan bespaaracties in op je weekplanning. Bijvoorbeeld je diepvries eens ontdooien, energietarieven met elkaar vergelijken, een spaardouchekop installeren en je thermostaat een graadje lager instellen.

Dit aanbod is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en lokaal bestuur Kapelle-op-den-Bos.

De voorraad papieren energiespaarkalenders is uitgeput en wordt niet meer aangevuld.

Je kan de kalender hieronder downloaden of via https://pers.vlaamsbrabant.be/energiespaarkalender-helpt-energie-besparen

Gepubliceerd opwoensdag 4 januari 20239.25 u.