Energieaudit, warmtescan en renovatiebegeleiding

Voor al je vragen rond duurzaam wonen, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, premies en de Mijn Verbouwlening kan je het hele jaar door terecht bij het Energiehuis 3Wplus

Advies op maat aan huis

Door slecht geïsoleerde daken, muren en ramen gaat er enorm veel energie verloren. Met de hoge energieprijzen merken we dat ook aan de energiefactuur. Om dit te verminderen kan je het hele jaar door een energieaudit aanvragen. Bij zo’n audit komt een energiedeskundige bij je thuis langs om te onderzoeken waar en hoe je jouw woning energiezuiniger kan maken. Dit zowel wat betreft de isolatieschil van de woning als de technische installaties en mogelijkheden voor het opwekken van hernieuwbare energie. 

Als het buiten koud genoeg is, voert die meteen ook een warmtescan uit. Daarbij gaat de energiedeskundige met een warmtebeeldcamera na waar er warmte verloren gaat, zowel langs binnen als buiten. De infraroodbeelden maken het warmteverlies meteen duidelijk. Het resultaat is een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen ingrepen, de kostprijs ervan, premies, informatie over leningen en info over aannemers. Een energieaudit – al dan niet met warmtescan – kost slechts 50 euro. Personen met een laag inkomen of die tot de beschermde doelgroep behoren hebben recht op een gratis energieaudit; dit kan je hier aanvragen. 

Wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren kan na een energieaudit ook rekenen op renovatiebegeleiding. Hierbij krijg je hulp bij het zoeken naar aannemers, het vergelijken van offertes en het aanvragen van premies. Voor deze begeleiding hoef je geen meerprijs te betalen indien je reeds betaalde voor een energieaudit. 

Je kan een energieaudit – al dan niet met warmtescan en renovatiebegeleiding – aanvragen via benoveren@3wplus.be. Voor algemene vragen of vragen over premies en leningen kan je terecht bij chatbox van Energiehuis 3Wplus