Een krachtboom voor de 10-daagse Geestelijke Gezondheid!

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten we het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dit jaar verzamelen we zoveel mogelijk krachtspreuken. Help jij mee?

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er zich problemen stellen. En dat doen we tijdens de 10-daagse. Door positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven, creëren we tegelijkertijd meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Zo maken we ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar.

Tijdens de 10-daagse tellen we trouwens af naar 10 oktober: de internationale dag van de geestelijke gezondheid of de ‘World Mental Health Day’. Die dag wil bij het brede publiek bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en rond problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder.

Dit jaar willen we in Kapelle-op-den-Bos een boom omdopen tot krachtboom. Stuur tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid een spreuk in teken van kracht in via zorgendoelgroepen@kapelle-op-den-bos.be.

De boom met alle krachtspreuken zal in het straatbeeld verschijnen tijdens de kerstperiode.

Hier zijn alvast enkele voorbeelden:

- Je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn;

- Ik vind jou geweldig;

- Niet perfect, maar uniek!

Je kan de krachtspreuk ook opschrijven en deponeren in de brievenbus van een gemeentelijk gebouw ter attentie van de dienst Zorg- en doelgroepen.

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid organiseren tal van organisaties allerlei activiteiten onder de gemeenschappelijke noemer Samen Veerkrachtig. Wil je dansen? schilderen? mediteren? een documentaire, film, concert of lezing bijwonen? De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid serveert je opnieuw een reuzeportie veerkracht. Doe dus mee aan één van de honderden activiteiten. Vaak gratis en altijd boeiend!
Meer info op www.samenveerkrachtig.be 

Gepubliceerd opzaterdag 1 oktober 20220.00 u.