Deelfietsen

Hoppin is een initiatief van de Vlaamse overheid. Daarmee zet Vlaanderen in op slimmere en meer duurzame verplaatsingen. Deelauto’s en deelfietsen spelen hierin een belangrijke rol. Ze zijn handig om de eerste of laatste kilometers van je reis af te leggen, maar ook als alternatief voor je eigen auto. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Aan de Hoppinpunten komen verschillende vervoermogelijkheden samen en aan het merendeel hiervan vind je vandaag al deelvoertuigen.

In heel Vlaanderen zijn steden en gemeenten druk bezig met het voorzien in extra deelvoertuigen aan de Hoppinpunten. Ook in onze vervoerregio!

In de Hoppinpuntenzoeker op hoppin.be zie je welke vervoermogelijkheden en bijkomende diensten er aan de Hoppinpunten (in ontwikkeling) te vinden zijn.

Met de deelfiets duurzaam op weg

Je hebt ondertussen vast wel de opvallende feloranje fietsen gezien. Het zijn zogenaamde deelfietsen die je kan ontlenen voor een bepaalde tijd om je duurzaam te verplaatsen. In onze gemeente, maar ook daarbuiten. In heel de regio worden ze op talloze locaties geplaatst zodat je gemakkelijk van punt a naar b kan rijden en je fiets kan achterlaten bij een verzamelpunt elders. “Zeer geschikt om in combinatie met het openbaar vervoer een bezoek aan onze gemeente verder te zetten met een deelfiets.” zegt bevoegd schepen Bruno Keuleers. “Ze zijn gebruiksvriendelijk, makkelijk en goedkoop te ontlenen en er zijn zowel elektrische als gewone fietsen beschikbaar.”

Ontdek de nieuwe deelfietsen in Kapelle-op-den-Bos

Nog een kort stukje te overbruggen na je busrit? Zelf geen fiets en zin in een gezellig fietstochtje in eigen streek? Eens met een deelfiets de verplaatsing maken naar een andere gemeente waar je de fiets in een ander verzamelpunt kan achterlaten? Dat kan!

Op vele plaatsen in Vlaanderen kun je nu voordelig gebruikmaken van de deelfietsen van Donkey Republic.

Locatie

In totaal worden er 6 fietsen voorzien in onze gemeente, waarvan 3 elektrische en 3 gewone fietsen. Je kan ze terugvinden aan het station in de Spoorwegstraat. “Deze plek is uiteraard de meest logische plaats binnen de gemeente en geeft de mogelijkheid om verschillende manieren van mobiliteit te combineren via zogenaamde Hoppin-punten”, verduidelijkt schepen Bruno Keuleers. “Deelmobiliteit is de toekomst en daar spelen we als lokaal bestuur graag op in door dit aan te bieden met hulp van streekintercommunale IGEMO en Donkey Republic.”

Gebruiksvriendelijk

Voor de deelfietsen wordt een samenwerking aangegaan met Donkey Republic, zij bieden wereldwijd in veel steden en regio’s deelfietsen aan. In Vlaanderen kan je zonder problemen o.a. van ver in het Waasland via onze regio tot in Antwerpen fietsen met zo’n oranje stalen ros. Door middel van een handige en overzichtelijke applicatie op je telefoon kan je gemakkelijk de beschikbare fietsen in de buurt vinden, goedkoop ontlenen en ontgrendelen voor jouw verplaatsing. Na gebruik stal je ze opnieuw in één van de zones in de buurt.

Meer informatie over de deelfietsen vind je terug op de website van Donkey Republic www.donkey.bike.