De gezondste wandeling

Wandel en ontdek ‘De Gezondste wandeling!’

Elke dag minstens een half uurtje stappen, daar kan geen medicijn tegenop. Wandelen is een simpele manier om je gezondheid, humeur en geest een positieve boost te geven! En toch kan het nog beter.

Ontdek in onze gemeente ‘De Gezondste wandeling!’ en test ze uit; een interactieve wandeling met 7 haltes. Bij elke halte vind je een QR-code achter dewelke je tips, informatie, geluids- of videofragmenten vindt over een preventief gezondheidsthema. 

De gezondste wandeling’ snijdt elke drie maanden een nieuw thema aan dus zet die stapschoenen maar al klaar!

  • Gezondheidsthema in december 2023, januari, februari 2024: Dementie. In samenwerking met expertisecentrum dementie MEMO.  
  • Gezondheidsthema in maart, april, mei 2024: de invloed van sociale media op onze gezondheid.   
  • Gezondheidsthema in juni, juli en augustus 2024: een wandeling rond preventieve gezondheid voor de allerkleinsten – thema’s als beweging, gezonde voeding,  geestelijke gezondheid zullen aan bod komen.  
  • Gezondheidsthema in september, oktober en november 2024: de invloed van slaap op onze gezondheid.   

Je kan deze wandeling van zo’n 7,5 km starten aan het administratief centrum (Marktplein).
Wist je dat je daarmee je 10.000 stappen per dag hebt behaald?

Vertrek: Administratief centrum – Marktplein

Punt 1: Wandel door de Otto De Mayerstraat en sla rechts af in de Kerselaarlaan. Steek over richting gemeente magazijn Pastoriestraat en loop deze uit richting de Bormstraat, sla linksaf in de Bormstraat en volg deze richting Ramsdonk. Het eerste bordje vind je ter hoogte van de Boneveldstraat. Blijf de Bormstraat volgen, sla dan voorbij de scherpe draai in de veldweg ter hoogte van nummer 116 in en wandel door het Broek.

Punt 2: Aan de bank op het kruispunt van deze trage wegen vind je het tweede bord, steek het kruispunt over en volg de Vinnekenstraat tot aan de Tisseltstraat. Sla rechts af op de Tisseltstraat en daarna links af in de Notenstraat.

Punt 3: Ongeveer in het midden van het rechte stuk Notenstraat vind je het derde bord. Wandel het rechte stuk uit en sla dan links de Stichelaarsstraat in.

Punt 4: Volg de Stichelaarstraat tot aan de Tisseltstraat waar je het vierde bord vindt ter hoogte van de witte paal

Punt 5: Neem daar meteen rechts de wandelweg achter de Hagelboombeek en volg deze tot aan de Dorpstraat. Sla dan rechts af en volg de de Beughemlaan, tot aan de Londerzeelseweg. Sla dan links af, steek de Londerzeelseweg over en sla vervolgens rechts de Brugstraat in (vijfde bord aan de tunnel).

Punt 6: Volg de Langsweg richting Kapelle-op-den-Bos In de Hovenierstraat vind je het volgende bord.

Punt 7: Wandel verder door de Spoorwegstraat tot aan het station. Het laatste bordje vind je naast de trap.

Eindpunt: Wandel door de prachtig gekleurde tunnel en steek de Verbindingsweg over tot in de Nieuwstraat. Kruis de Schoolstraat en steek dan de Mechelseweg over tot in de Marktstraat. Wandel de Markstraat uit tot aan het Administratief centrum Marktplein.

Deze wandeling wordt georganiseerd door Logo Zenneland. Wens je zelf ook op een originele manier te werken rond preventieve gezondheid in jouw bedrijf, organisatie, netwerk of vereniging? Contacteer Logo Zenneland op info@logozenneland.be of via 02 582 75 91.

Media