De derde prik

Vlaanderen mag zich tot de top van Europa rekenen voor wat betreft de vaccinatiegraad. Het gaat dus goed met de vaccinatiecampagne, ook in Kapelle-op-den-Bos.

Volledig gevaccineerde personen zijn in hoge mate beschermd tegen ernstige ziekte en overlijden ten gevolge van COVID-19, inclusief de actueel dominante delta variant. Voornamelijk niet gevaccineerde personen hebben nog een risico op ziekenhuisopname en ernstig ziekteverloop.

De federale regering besliste eerder al om voor de meest kwetsbaren nog een derde prik te voorzien. Nadat mensen met een immuunstoornis, de bewoners van een woonzorgcentrum en de 85-plussers al uitgenodigd werden voor een extra COVID-19-vaccinprik, krijgen nu de 65-plussers een oproepbrief om nog allemaal vóór Kerst een ‘boosterprik’ te laten zetten om de winter veilig door te komen. Ook voor die groep wordt van oud naar jong gewerkt op voorwaarde dat er voldoende tijd verstreken is sinds de basisvaccinatie (4 maanden voor Astra Zeneca en Johnson & Johnson en 6 maanden voor Pfizer en Moderna).

Krijg je een uitnodiging, aarzel dan niet om nog een derde prik te halen. Zo ben je nóg beter beschermd!

Je kan niet kiezen met welk vaccin je zal worden ingeënt. In de Eerstelijnszone regio Grimbergen, waartoe Kapelle-op-den-Bos behoort, wordt als derde prik uitsluitend het Pfizer-vaccin toegediend. Het is zeker niet nadelig om een Pfizerprik te krijgen, ook al werd je eerder gevaccineerd met een niet-Pfizer-vaccin. Het heeft dan ook geen zin om aan de huisarts een attest te vragen voor het verkrijgen van een bepaald type vaccin.

Aangezien het vaccinatiecentrum in Londerzeel, de JDK-hal, al enige tijd gesloten is, moet je voor een derde prik evenwel naar het vaccinatiecentrum van Wemmel, Zijp 101, 1780 Wemmel. Het vaccinatiecentrum bevindt zich voorbij de plantentuin van Meise in de tweede zijstraat rechts en is makkelijk bereikbaar via de A12 (afrit Meise) of via de Kapellelaan.

Een heel aantal van de vrijwilligers die in het vaccinatiecentrum van Londerzeel meewerkten, steken nu ook in het vaccinatiecentrum van Wemmel mee de handen uit de mouwen. Veel kans dus dat je er een bekend gezicht tegenkomt.

Vanaf het station van Kapelle-op-den-Bos kan je de lijnbus 260 Puurs-Brussel nemen. Stap af aan de halte Meise Private Dreef (dat is aan de plantentuin van Meise). Je moet dan nog ca. 1900 m (ca. 30 min.) wandelen tot aan het vaccinatiecentrum.
Vanaf het station van Londerzeel kan je de lijnbus 251 Malderen- Brussel nemen. Stap af aan de halte Strombeek-Bever Drijpikkel. Je moet dan nog ca. 750 m (ca. 10 min.) wandelen tot aan het vaccinatiecentrum.
De looproutes naar het vaccinatiecentrum zijn duidelijk bewegwijzerd.

Nood aan vervoer?
Heb je problemen met vervoer van en naar het vaccinatiecentrum, aarzel dan niet om contact op te nemen met het vaccinatiecentrum van Wemmel op 0492 18 75 35.
Ben je al aangesloten of denk je in aanmerking te komen voor een rit met de Minder Mobielen Centrale, maak dan eerst een afspraak met het Sociaal Huis op 015 71 92 10 of sociaalhuis@kapelle-op-den-bos.be. Je betaalt een kilometerbijdrage voor je rit.

Er wordt ook opnieuw met de huisartsen samengewerkt voor de thuisvaccinaties voor de mensen die zich echt niet kunnen verplaatsen.
Waar nodig kan eventueel een mobiel team van de Eerstelijnszone regio Grimbergen ingeschakeld worden.