Covid update

We zagen het helaas al aankomen en deze week werd het ook bevestigd door het Nationale Overlegcomité. De viruscirculatie is de afgelopen weken erg toegenomen, onder meer door het toegenomen aantal contacten en meer binnenactiviteiten. Dit merken we ook in onze eigen gemeente.

Sluiting van sectoren of beperkingen van activiteiten zijn op dit ogenblik niet nodig, maar de huidige toestand vraagt wel de nodige voorzichtigheid en waakzaamheid. Het Nationale Overlegcomité heeft dan ook op dinsdag 26 oktober 2021 enkele maatregelen aangekondigd die geldig zijn vanaf vrijdag 29 oktober 2021. Alle info vind je op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/.

Dit betekent dat ook ons lokaal bestuur weer enkele maatregelen moet treffen:

  • Een mondmasker dragen is weer verplicht in alle gebouwen van ons lokaal bestuur voor zowel de burgers als het personeel. Wanneer je als medewerker op je werkplaats zit, mag je uiteraard het mondmasker afzetten. In vergaderzalen wordt een mondmasker dragen sterk aanbevolen tenzij je 1,5 m afstand kan houden en de zaal goed kan verluchten.
  • Telewerk is weer optioneel, maar niet verplicht. Dat betekent dat de beperking van max. 1 dag per week telewerk voorlopig wegvalt. Let wel, dit kan enkel onder volgende voorwaarden:
    • Er is minimum 1 collega van de dienst steeds fysiek aanwezig om de continuïteit te garanderen.
    • Telewerk wordt steeds besproken met en goedgekeurd door het diensthoofd of afdelingshoofd om de permanentie van de dienst te garanderen.
    • Je bent steeds bereikbaar via Teams of mobiele telefoon. We werken momenteel aan een systeem, MiCollab, dat het mogelijk maakt om ook je vaste telefoon te kunnen gebruiken via je computer of je mobiele telefoon. Meer info volgt zodra dit systeem voor iedereen beschikbaar is.
  • De regels betreffende quarantaine, isolatie en attesten zijn niet veranderd.

De volledige richtlijnen voor ons lokaal bestuur vind je terug in bijlage.