Buurtrestaurants

Vanaf september 2023 organiseert het Sociaal Huis van Kapelle-op-den-Bos in samenwerking met Jobervaringscentrum De Krone maandelijks een buurtrestaurant.
Om dit nieuwe concept bij de inwoners af te toetsen wordt aanvankelijk gestart met een maandelijkse routine van het buurtrestaurant. Mocht blijken dat er veel vraag komt naar extra restaurantdagen, dan kan de frequentie eventueel opgevoerd worden. Dat zal van het succes afhangen.
Alle inwoners van Kapelle-op-den-Bos, jong én oud, kunnen langskomen om één keer per maand aan democratische prijzen te genieten van een warme middagmaaltijd of een koffie tijdens het lezen van de krant. Schuif de benen onder tafel voor een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd.
Naast de doelstelling om inwoners een voordelig menu aan te bieden wordt het buurtrestaurant ook georganiseerd om mensen samen te brengen, om onderlinge contacten te stimuleren en om het gemeenschapsgevoel te versterken. 

Om het buurtrestaurant te kunnen realiseren ging het Sociaal Huis een samenwerking aan met het Jobervaringscentrum De Krone. Zij bieden jongeren de mogelijkheid om te proeven van een eerste kennismaking met het werkveld. De jongeren bereiden bv. samen met een ervaren kok alle verse maaltijden. Jobervaringscentrum De Krone heeft vestigingen in Duffel en in Mechelen en zette al buurtrestaurants op in verschillende gemeenten in de regio Mechelen. Zij zijn met het buurtrestaurant in Kapelle-op-den-Bos dus zeker niet aan hun proefstuk toe.

Het is niet de bedoeling om met dit nieuwe concept de lokale handelaren te beconcurreren. Integendeel, het kan een aanvulling zijn op het bestaande aanbod. Inschrijven voor het buurtrestaurant is verplicht. Zo kunnen de mensen van  jobervaringscentrum De Krone het juiste aantal maaltijden voorzien.

Hou daarom het Infokanaal en de activiteitenkalender op de website goed in het oog want hier vind je alle informatie in terug. 


Om de praktische werking vlot te laten verlopen, kunnen we nog enkele helpende handen gebruiken. Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor het buurtrestaurant en dit samen met ons uitbouwen? Meld je dan aan bij het Vrijwilligersloket: vrijwilligersloket@kapelle-op-den-bos.be of 015 71 92 10.