Boeken

Volgende boeken zijn te koop in de oude pastorie:

Drie Kleine Dorpen in een Grote Oorlog

Het boek ‘Drie Kleine Dorpen in een Grote Oorlog’ is een gedetailleerde beschrijving van de belevenissen van de dorpen Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode en Ramsdonk, én van zijn inwoners tijdens WO I vol feiten, verhalen en anekdoten, ruim geïllustreerd met 398 afbeeldingen. ‘Drie Kleine Dorpen in een Grote Oorlog’ is te verkrijgen in gemeenschapscentrum de oude pastorie en kost € 45.

Monografie Evert Larock

Deze monografie Evert Larock 1865-1901 verscheen naar aanleiding van de herdenking van de 100ste verjaardag van de dood van de kunstenaar. Bij de samenstelling hiervan ontstond het project Evert Larock 1901-2001 - 100 jaar levend. Het boek is te verkrijgen in gc de oude pastorie in Nieuwenrode en kost € 30.

Evert Larock, 150 jaar later

Het boek ‘Evert Larock, 150 jaar later’, is een aanvulling op het boek Evert Larock, 1865-1901. Het boek is te verkrijgen in gc de oude pastorie in Nieuwenrode en kost € 15.

100 jaar Lourdesgrot Ramsdonk

Voor iedereen die in Ramsdonk opgroeide is de Lourdesgrot een plaats die niet meer weg te denken is in de parochie. In augustus 2012 vond de viering rond ‘100 jaar Lourdesgrot’ plaats. Hiervoor werd een prachtige geïllustreerde publicatie aangemaakt. Deze publicatie kost € 10 en is te verkrijgen in het gemeenschapscentrum de oude pastorie in Nieuwenrode.

'Guido Van Causbroeck, voor de ontmoeting'
en een catalogus

Guido Van Causbroeck (1952) woont in Nieuwenrode. We kennen hem  van de beeldengroep ‘De ontmoeting’ in de Mechelseweg van Kapelle-op-den-Bos, maar er staat veel meer op zijn palmares.

In het voorjaar van 2013 organiseerde de oude pastorie in Nieuwenrode en het cultuurhuis in Meise een dubbeltentoonstelling naar aanleiding van de 60ste verjaardag van Guido. Ter gelegenheid van dit project werd het boek ‘Guido Van Causbroeck, voor de ontmoeting’ en een catalogus gemaakt. Het boek neemt je mee naar het leven en werk van Guido Van Causbroeck vóór ‘De ontmoeting’. Een verheerlijking van Guido over zijn dorp:  de vaart, de historische gebouwen, de landschappen, de mensen. Het boek ‘Guido Van Causbroeck, voor de ontmoeting’ is te verkrijgen in de oude pastorie en kost € 39.

De tentoonstelling in het cultuurhuis werd bekroond met een catalogus. Deze catalogus kost € 29 en is ook te verkrijgen in de oude pastorie. Indien je beide boeken samen koopt, krijg je deze aan een voordeelprijs van € 59.

Guido Van Causbroeck

Publicatie 'Beelden'

De creatie en plaatsing van het beeld 'Na de Waanzin' op de begraafplaats van Kapelle-op-den-Bos is de aanleiding van deze publicatie. De oprichting van dit nieuw memoriaal is een passend eerbetoon om de oud-strijders nooit te vergeten. Het beeld verwijst naar de gruwel van de oorlog, de wanhoop van de soldaten en de ingetogenheid van rouw en verdriet. Het wordt gedragen door de grafstenen van de oud-strijders en is samen met de gedenkplaten een unieke gedenkplaats op de begraafplaats van Kapelle-op-den-Bos. Naar aanleiding van de herdenking van de Groote Oorlog die in 2018 - 100 jaar geleden eindigde kwam het beeld 'Na de Waanzin' tot stand. De tot stand koming van het beeld staat omschreven in deze publicatie en is te koop voor € 10.

Willi De Wit

Verzameld werk

Willi De Wit is auteur van toneelwerken, hoorspelen, filmscenario's en poëzie; Auteur -componist van liederen en musicals, en tevens de drijvende kracht achter zijn theater Playerwater. Zijn toneelstuk 'Moeders' kreeg de Sabamprijs en zijn musical 'de Kooltjeszifters' de Almoprijs. Tussen 1978 en 2000 regisseert Willi meer dan zeventig toneelwerken. Hij steelt zijn naam van theatrale duizendpoot dus zeker niet. 'Verzameld werk' is zijn vierde poëziebundel. Een greep uit de kunst van kunstenaar Willi De Wit. 

Het boek ‘Willi De Wit Verzameld werk’ is te verkrijgen in de oude pastorie en kost € 50.