Activatiecode

Heb je een eID maar wil je via een alternatief aanmelden op de online diensten van de overheid?

Dan kan dit op voorwaarde dat je je de eerste maal aanmeldt met je eID op https://iamapps.belgium.be/ en een van de andere digitale sleutels activeert. Eenmaal je dit gedaan hebt, kan je je met de gekozen digitale sleutel aanmelden.

Hebt u geen eID en wenst u toegang tot onze online overheidsdiensten? Dan kan u zich laten registreren in een registratiekantoor. Er is een registratiekantoor bij FOD Beleid en Ondersteuning – DG Digitale Transformatie in Brussel, maar u kan voortaan ook terecht bij de dienst burgerzaken na afspraak.

Om misbruik te vermijden, moet je je persoonlijk en op afspraak aanmelden bij het registratiekantoor. Na een identiteitscontrole word je geregistreerd. Bij deze registratie krijg je een persoonlijke activatiecode op papier en ontvang je een activatielink via e-mail. Zodra je een digitale sleutel hebt geactiveerd via de activatielink en -code, krijg je op basis van je gebruikersnaam, wachtwoord en digitale sleutel toegang tot de onlinediensten van de overheid, en kan je ook je digitale sleutels beheren.

Gepubliceerd opwoensdag 23 februari 202214.30 u.