Drie nieuwe afvalzakken, één duurzame toekomst

Alle goeie dingen komen per drie! Ook de nieuwe kleuren die binnenkort in jouw straatbeeld verschijnen. Vanaf 2021 kan je in Kapelle-op-den-Bos een nieuwe restafvalzak, een nieuwe gft-zak en een uitgebreide pmd-zak buiten zetten.

Wat verandert er voor de Kapellenaar? Niet zo gek veel. Wel wordt de afvalverwerking in jouw regio eenvoudiger, efficiënter en duurzamer. Kijk op www.intradura.be/3nieuwezakken hoe Kapelle-op-den-Bos samen met Intradura het afvalbeleid in de hele regio in één klap klaar maakt voor de toekomst.

Vanaf 2021 sorteer je echt op jouw maat 

De nieuwe uniforme restafval- en gft-zakken worden verkrijgbaar in 3 formaten: 60 L, 30 L en 15 L. Je kiest ze dus helemaal op maat van jouw levensstijl. De pmd-zak behoudt zijn formaat.

Nieuwe look

De bonte kleurenwaaier van afvalzakken in de regio wordt vervangen door een zwarte restafvalzak en een lichtgroene gft-zak.

Overal beschikbaar

In elk van de 17 deelnemende steden en gemeenten zal je de afvalzakken kunnen aanschaffen. Op weg naar het werk, naar de crèche, school of sportclub … Je vindt ze dus niet alleen in jouw vertrouwde winkel, maar ook in de verkooppunten in de buurgemeenten.

Overgang

Van januari tot eind juni 2021 kan je zowel oude als nieuwe afvalzakken buiten zetten. Een grote voorraad bestaande afvalzakken inslaan heeft weinig zin, want je kan ze maar tot eind juni 2021 aanbieden. Heb je toch een te grote voorraad, informeer dan tijdig bij buren, familie, vrienden … wie zakken wil overnemen.

Minder (rest)afval kán

Eén regio, één prijs. Intradura sprak voor de restafval- en gft-zakken een gemeenschappelijk tarief af met alle lokale besturen. De prijs van de pmdzakken verandert niet.

Je hebt er alle baat bij om bewust te sorteren, voor het milieu én je portemonnee. Vandaag hoort meer dan de helft van het afval in de restafvalzak daar eigenlijk niet in thuis, met gft en plastics op kop. Bekijk de handige tips op www.intradura.be, in de halfjaarlijkse ID Krant en op de Facebookpagina van Intradura. Je zal verbaasd zijn hoe snel de afvalberg slinkt door eenvoudige stappen als juist sorteren, creatief spullen hergebruiken of thuiscomposteren.

Meer info?

Surf naar www.intradura.be/3nieuwezakken of contacteer Intradura (T 02 334 17 40).

Je kan ook terecht bij de milieudienst van Kapelle-op-den-Bos via omgeving@kapelle-op-den-bos.be.

Je kan de afvalzakken kopen aan het onthaal van het administratief centrum. Een rol bevat 10 afvalzakken.

Afvalzakken  15 liter  30 liter  60 liter  100 liter
REST (zwart)  € 5,00  €10,00  €20,00       /
GFT (wit)  € 2,50  €5,00  €10,00       /
PMD (blauw)       /       /  €3,00  €5,00