Speelstraat

Een speelstraat is een straat waarvan de hele breedte van de openbare weg voorbehouden is om te spelen. Naast de spelende kinderen en jongeren hebben alleen fietsers en auto's van bewoners, bezoekers en garagehouders toegang tot de straat, maar je moet er stapvoets rijden.

Het is niet de bedoeling dat de straat altijd wordt gereserveerd voor het spelen, enkel op vooraf bepaalde uren en dagen. Een speelstraat wordt afgebakend met hekken die toegang tot de straat zo goed mogelijk afsluiten. Binnen deze hekken kunnen extra speeltoestellen worden geplaatst mits ze 's avonds na de speeluren gemakkelijk weg te brengen zijn.

Het reglement is beschikbaar bij de jeugdconsulent:

Wat kan je zoal doen?

In een speelstraat kan je heel wat doen. Je kan er ondermeer voetballen, skaten, dansen, skateboarden, racen met de steps, poppenkast spelen, touwtjespringen, hoelahoepen, twister spelen, zwemmen, kangeroebalspringen, steltlopen, ... en zoveel meer.

Copyright Gemeente Kapelle-op-den-bos | Marktplein 29, 1880 Kapelle-op-den-bos | T. 015 71 32 71 | F. 015 71 37 25 | E. info@kapelle-op-den-bos.be